Gemeente Lansingerland


Lansingerland beweegt, de stand van zaken
Lansingerland beweegt, de stand van zaken

De gemeente Lansingerland is begin maart gestart met het opstellen van het Mobiliteitsplan Lansingerland.

Periode maart tot en met augustus 2008

Onder Lansingerland beweegt wordt sinds deze tijd hard gewerkt aan een goed en degelijk beleidsdocument op het gebied van Verkeer en Vervoer. Dit beleidsdocument bestaat uit drie delen. In het eerste deel is een inventarisatie gehouden van de knelpunten in Lansingerland. In het tweede deel is een visie op het gebied van verkeer en vervoer in Lansingerland ontwikkeld. Daarin heeft de gemeente Lansingerland in totaal 19 ambities geformuleerd voor de toekomst. In het derde deel worden deze ambities omgezet in maatregelen. Dit gedeelte beschrijft ongeveer zestig maatregelen die moeten worden uitgevoerd om de ambities waar te maken.

Hoe gaan we verder

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het maatregelenpakket. Hierna worden de drie documenten samengevoegd en aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders. Na goedkeuring door het college van B&W wordt het document behandeld in de commissie van Werken en Wonen (week 49) en de raad (week 51).

Na goedkeuring door de raad wordt het document vrijgegeven voor de inspraakprocedure. Deze start in januari 2009. Meer informatie hierover kunt u te zijner tijd vinden op de gemeentepagina in de Heraut en op de gemeentelijke website.

Op maandag 12 januari wordt een inspraakavond gehouden. Op deze avond wordt het beleidsvoornemen Lansingerland beweegt aan u voorgelegd. Ook hierover wordt u te zijner tijd verder ingelicht.