Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 07-10-2008

Tientallen bekeuringen

HOUTEN De politie heeft op maandag 6 oktober van 19.30 uur tot 22.15 uur op het Onderdoor en het Imkerspad op het voeren van fietsverlichting gecontroleerd. In totaal 32 fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.

Jongen gewond

HOUTEN Een jongen ging op maandagmiddag 6 oktober met zijn bromfiets onderuit en raakte gewond.

Rond 16.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Houten met zijn scooter over de Utrechtseweg. Ter hoogte van de Koppeldijk wilde hij keren, maar kwam daarbij ten val. Hij liep daarbij mogelijk een breuk aan zijn elleboog op. De Houtenaar werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Bedrijfsinbraak

IJSSELSTEIN Op maandag 6 oktober deed een medewerker van een bedrijf aangifte van een inbraak bij een bedrijf op zondag 5 oktober.

Op zondagochtend werd tussen 06.40 uur en 07.50 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Energieweg. Daarbij werd een toegangshek tot het bedrijfsterrein geforceerd. Van het terrein werd voor meerdere duizenden euros aan steigermateriaal gestolen.

Aan getuigen die op zondagochtend iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Energieweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw beroofd

NIEUWEGEIN Een vrouw werd op maandagochtend 6 oktober op gewelddadige wijze van twee tassen beroofd.

Rond 06.20 uur fietste een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Doorslag. Ter hoogte van het bruggetje zag zij dat twee jongens haar kant op liepen en haar vervolgens beetpakten. Zij werd van haar fiets getrokken en werd bedreigd met een steekwapen. Vervolgens werd zij van haar twee tassen beroofd. De twee gingen er met hun buit rennend over de brug in de richting van de kinderboerderij vandoor. Het slachtoffer fietste door naar haar werk, waarna de politie werd gebeld. Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen.

De verdachten waren twee jongemannen van ±18-19 jaar oud en rond de
1.85 meter lang. Eén van de twee verdachten had een bruin/groene jas aan.

Aan getuigen die op maandagochtend iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Doorslag wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.