Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2008

Hennepplantages ontmanteld

Vroomshoop / Sibculo

Twee inwoners van Vroomshoop zijn maandag 6 oktober aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het exploiteren van een tweetal hennepkwekerijen.

Maandagmiddag 6 oktober werd in een schuur bij een woning aan de Noorderweg in Vroomshoop een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Omstreeks hetzelfde tijdstip werd in Sibculo door politiemensen van de regio IJsselland ook in een schuur aan de Jan Prengerweg een kwekerij gevonden. In beide gevallen ging het om ongeveer 200 planten en werd de stroom illegaal afgetapt. De eigenaren van de beide kwekerijen, inwoners van Vroomshoop van 27 en 33 jaar, zijn aangehouden. Zij zijn, de 27-jarige in Twente en de 33-jarige in IJsselland, voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De twee kwekerijen zijn ontmanteld en alle planten met apparatuur zijn ondertussen vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet. (08-083706)

Aanhouding na onderzoek diefstal uit bedrijf

Almelo

Een 36-jarige man uit Almelo is maandag 6 oktober aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 4 november 2007 verantwoordelijk te zijn geweest voor een inbraak in een bedrijf in Almelo.

Op 4 november 2007 werd er ingebroken in een bedrijf aan de van Weerden Poelmanweg in Almelo. Een onderzoek werd gestart en naar aanleiding van dit onderzoek kon maandag 6 oktober een 36-jarige Almeloer worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd. Hij is in de loop van maandag de 6e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-143422)

Winkelpersoneel herkent winkeldief

Enschede

Een 36-jarige Enschedeër is maandagmiddag 6 oktober aangehouden nadat personeelsleden van een winkel in zijn woonplaats hem hadden herkend i.v.m. een diefstal uit de winkel die de man eerder had gepleegd.

Maandagmiddag 6 oktober, omstreeks 14.00 uur, werd door personeelsleden van een winkel aan de Wesseler-Nering in Enschede doorgegeven dat op dat moment een man in de winkel was die op 26 september een dvd speler uit de winkel had gestolen. De man werd in de winkel aangetroffen en aangehouden. Hij, een 36-jarige Enschedeër, bleek voor te komen op de lijst van veelplegers en is in de loop van de maandagavond in verzekering gesteld. Hij zal bij justitie worden voorgeleid. (08-121925)

Twee personen betrapt bij winkeldiefstal

Enschede

Personeelsleden van een winkel in Enschede betrapten maandagmiddag 6 oktober een man en een vrouw die geprobeerd hadden een koffiezetapparaat uit de winkel te stelen.

Maandagmiddag 6 oktober om ongeveer 16.15 uur werd door personeelsleden van een winkel aan de Noord-Esmarkerrondweg in Enschede, gemeld dat zij een man en een vrouw hadden betrapt die geprobeerd hadden een koffiezetapparaat te stelen. Er was door de personeelsleden waargenomen dat de twee een dergelijk apparaat in een tas stopten en deze mee wilden nemen. Toen ze betrapt waren, probeerden ze ervan door te gaan maar de twee, een Enschedese vrouw van 63 en een Enschedese man van 61 jaar, konden worden tegengehouden en aan de politie worden overgedragen. De twee werden overgebracht naar het bureau waar ze voor nader onderzoek in verzekering zijn gesteld en opgesloten.

In de auto van hen, die op de parkeerplaats van het winkelcentrum stond, werden goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Een in de auto aanwezig hondje werd op verzoek van de man en vrouw door de dierenambulance overgebracht naar het asiel. (08-126380)

Automobilist met drank op gaat op herhaling, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 34-jarige automobilist uit Enschede werd opnieuw aangehouden nadat was geconstateerd dat hij weer onder invloed van de nodige alcohol zijn auto bestuurde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende politiemensen viel dinsdagmorgen 7 oktober om ongeveer 01.10 uur het rijgedrag op van een automobilist op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Hij, een 34-jarige Enschedeër, werd aan de kant gezet en alcoholgebruik bleek. Aan het bureau wees de ademanalyse 1 promille uit. Omdat hij reeds eerder voor hetzelfde feit was bekeurd, in januari 2008 voor het laatst, werd in verband met deze recidive zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-126504)

Net geoogste hennepplantage ontmanteld

Hengelo

Maandagmorgen 6 oktober is in Hengelo een net geoogste hennepkwekerij ontmanteld en alle apparatuur vernietigd.

Maandagmorgen 6 oktober werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Jacob Marisstraat in Hengelo. Het vermoeden bestond dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. In een tweetal ruimtes in de woning werd een net geoogste kwekerij aangetroffen en in een derde ruimte een kwekerij in aanbouw. Alle apparatuur is in beslaggenomen en ondertussen vernietigd. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld. (08-126080)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Aadorp

Een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Vriezenveen is maandagmorgen 6 oktober gewond geraakt toen hij tegen een verkeersbord reed nadat hij van een naderend landbouwvoertuig was geschrokken.

Maandagmorgen 6 oktober werd om ongeveer 09.15 uur gemeld dat op het Bedrijvenpark Twente in Aadorp een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Vriezenveen, rijdend over het fietspad, was geschrokken van een naderend landbouwvoertuig. Hierdoor had hij de macht over het stuur verloren en was tegen een verkeersbord gereden. Door een ambulance werd de 18-jarige met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij werd opgenomen. (08-126075)

Bestelbus gestolen

Oldenzaal

Op klaarlichte dag is maandag 6 oktober in Oldenzaal een bestelbus van een aannemersbedrijf gestolen.

Maandag 6 oktober werd gemeld dat tussen 11.00 en 14.45 uur vanaf de Helmichstraat in Oldenzaal een bestelbus was ontvreemd. De gele Volkswagen bestelbus van een bedrijf uit Lattrop had daar geparkeerd gestaan en bij terugkomst van werknemers bleek de bus ontvreemd. Het gaat om een bus met als opschrift "Nijhof Aannemingsbedrijf, Lattrop" met kenteken 90-VX-VS en dus geel van kleur en van het merk Volkswagen. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk weten waar deze bus nu staat of die iets van de diefstal hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Oldenzaal. Te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-126302)

Diefstal auto van carpoolplaats

Borne

Een auto is maandag 6 oktober vanaf de carpoolplaats aan de Azelosestraat in Borne ontvreemd.

Een 51-jarige man uit Ootmarsum ontdekte maandagmiddag 6 oktober om ongeveer 16.15 uur dat zijn auto vanaf de carpoolplaats aan de Azelosestraat in Borne was ontvreemd. Hij had de auto maandagmorgen omstreeks 10.30 uur daar geparkeerd.

Het gaat hierbij om een zwarte Ford Escort Station met het kenteken 12-FT-BF. Ook hier worden mensen, die weten waar deze auto staat of die iets van de diefstal hebben gezien, verzocht contact op te nemen met afdeling Borne van de politie Twente. Te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-126354)

tel. 053-4555588


---- --