Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Stampij Cultuurprijs 2008

uitgereikt aan de winnaar op 27 september

Op zaterdag 27 september is tijdens de Opening van het Cultureel Seizoen in het Lokaal Cultuur Centrum (LCC) Lombardijen de winnaar van de Stampij Cultuurprijs 2008 gekozen door het aanwezige publiek. Bram van Hemmen plaatsvervangend portefeuillehouder Cultuur van de deelgemeente en Sanne Nelissen Cultuurscout IJsselmonde, overhandigden de prijs aan Hans Haak die een jamsessie en muzieklessen wil organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er waren vier genomineerden voor de Stampij Cultuurprijs 2008. Het aanwezige publiek heeft de meeste stemmen gegeven aan Hans Haak die een jamsessie en muzieklessen wil organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Hans hoopt met dit project te bereiken dat mensen hun talent gebruiken wat vaak meer is dan anderen denken.

Tijdens deze feestelijke avond kreeg het aanwezige publiek ook een voorproefje van de culturele activiteiten die het komende seizoen plaats vinden in het LCC. Bezoekers genoten van een gevarieerd lokaal cultuur programma (muziek, zang, dans). Bewoners uit de wijk hebben hier ook een rol in gespeeld. Namens de organisatie dank hiervoor!

Stampij Cultuurprijs
De deelgemeente IJsselmonde ziet kunst en cultuur als een belangrijk middel voor het versterken van de sociale samenhang in IJsselmonde. Kunstzinnige en culturele activiteiten dragen op een positieve manier bij aan het prettig samen leven in IJsselmonde. Daarom is in 2004 de Stampij Cultuurprijs in het leven geroepen. Deze cultuurprijs gaat ieder jaar naar een kunstzinnig idee dat een actieve samenwerking omvat tussen een IJsselmondse kunstenaar en wijkbewoners.