Gemeente Kapelle

Onkruidbestrijding op verhardingen

Voor de bestrijding van onkruid zijn de regels de afgelopen jaren steeds strenger geworden. Sinds een aantal jaren is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen alleen toegestaan met de zogenaamde Duurzame OnkruidBestrijding (DOB) -methode.

Dat betekent dat de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen die jaarlijks per hectare verharding mag worden gebruikt beperkt is. Tevens worden er eisen gesteld aan de manier van spuiten en de weersomstandigheden waarbij gespoten wordt.

Door de steeds strengere regels is het beeld in de straat er de laatste jaren niet op vooruitgegaan. Voor een goede bestrijding zijn we steeds meer zijn aangewezen op alternatieve methoden (borstelen, branden). Deze methoden zijn echter duurder.

Het gemeentebestuur heeft onlangs besloten om vanaf 2009 de onkruidbestrijding intensiever uit te gaan voeren. Daarmee willen we de kwaliteit van de openbare ruimte meer dan de afgelopen jaren handhaven op het niveau dat u van oudsher van de gemeente Kapelle gewend bent.