Nederlandse Tafeltennisbond

Nationale D-meerkampen 2008 kwart finales.

Bij de dames gaat de eerste ronde pas op 9 november van start. De tweede ronde heren wordt gespeeld op 12 oktober in Oudkarspel en Rheden.

*Taverzo heeft haar stempel gedrukt op de eerste ronde.* Op zondag 21 september werd met 79 deelnemers de aftrap verricht voor de eerste ronde van de
D-meerkampen. Taverzo had met maar liefst zeven spelers ingeschreven. Aan het eind van de dag bleek dat deze zeven spelers zich allen hadden weten te kwalificeren bij de beste vier van hun poules.

Van de negenenzeventig konden slechts zes deelnemers geen enkele overwinning laten noteren. Verder was
Semir Korac (Taverzo) de enige speler die al zijn wedstrijden in winst wist om te zetten. Dit toont toch maar weer eens het competitieve karakter van de meerkampen.
Iedereen kan van iedereen winnen en zo blijft het toernooi spannend totdat de laatste bal geslagen is.
Zes spelers hebben het onderspit moeten delven op onderling resultaat. Poule 4 en poule 10 sprongen wat betreft de uitslagen boven de andere poules uit. In de achtkamp van poule 4 maakten voor de laatste ronde maar liefst 7 spelers nog kans om als eerste te eindigen. Het was uiteindelijk Justin vd Bout (Taverzo) die de overwinning in de poule voor zich opeiste.
Poule 10 kende een gelijkwaardige uitslag. In deze zevenkamp voorkwam poulewinnaar Jeroen Christianen (TTV ODT) met zijn zege op Pierre Faes (BTTV Elan) dat *alle* spelers eindigden met 3 overwinningen en 3 nederlagen.

Een aantal favorieten moest het veld ruimen. Verrassend was de uitschakeling van: Jan Jaap Schipper (Bultman/Smash, 5e), Lars Huizinga (TTV Dordrecht, 7e), Rene van Dijk (Tablo, 5e), Ron Giesen (TTC, 5e) en Roald Vos (Hotak '68, 5e).

De uitslagen zijn te vinden onder spelers -> toernooien -> uitslagen of het aanklikken van Uitslagen in het kolommetje Toernooien.
De indelingen van de nieuwe ronde door in hetzelfde kolommetje Indelingen aan te klikken.