Gemeente Drechterland

7-10-2008

Tussentijdse evaluatie duaal vergaderen

Per 1 januari 2008 is een nieuw vergadersysteem ingevoerd dat meer recht moet doen aan de positie van de gemeenteraad. Belangrijk hierbij is dat raadsleden in een vroegtijdig stadium worden betrokken bij het ontwikkelen van een visie en het nemen van besluiten. Hiervoor zijn onder meer de zogenaamde rondetafelgesprekken (RTGâs) en de meningvormende â en besluitnemende raadsvergaderingen in het leven geroepen.

Het contact van de gemeenteraadsleden met de inwoners en met eventuele overige betrokkenen maakt een belangrijk onderdeel uit van het besluitvormingsproces.
Om van de ervaringen in het afgelopen jaar kennis te kunnen nemen wordt een tussentijdse evaluatie gehouden. Daartoe is een enquêteformulier samengesteld voor die inwoners/betrokkenen die het afgelopen jaar deel hebben kunnen nemen aan besluiten waarbij de gemeenteraad betrokken is geweest.
Dus als u actief hebt deelgenomen aan een zogenaamde rondetafelbijeenkomst en/of de besluitvorming via de publieke tribune heeft gevolgd kunt u uw mening geven. In dat geval stellen wij het op prijs van uw ervaringen kennis te kunnen nemen en uw standpunt te vernemen.

Mocht u onverhoopt geen enquêteformulier hebben ontvangen en u stelt het wel op prijs uw mening te geven, dan kunt u desgewenst een dergelijk formulier ontvangen door contact op te nemen met de griffie, telefoonnummer 0228-352208, e-mail: griffie@drechterland.nl Eventueel is de raadsgriffier, de heer J.N.M. Commandeur, bereid een toelichting te geven of u te helpen bij het invullen ervan.