Diakonessenhuis levert beste zorg dichtbij

07/10/2008 12:27

Diakonessenhuis

Voor de behandeling van patiënten met liesbreuken, staar, meniscusproblemen en borstkanker heeft het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn het predikaat 'Topzorg' gekregen. Dit betekent dat de behandeling volgens de nieuwste inzichten, met de hoogste kwaliteit geleverd wordt. Zorgverzekeraar Menzis heeft vergelijkend onderzoek gedaan en het ziekenhuis gekozen als voorkeurszorgaanbieder voor genoemde behandelingen in de regio Utrecht.

Het Menzis Topzorg predikaat kan een ziekenhuis verdienen door uitgebreid onderzoek op een bepaalde behandeling. Menzis beoordeelt niet alleen de kwaliteit maar ook de snelheid, communicatie en patiënteninformatie. De criteria zijn in samenspraak met de patiëntenverenigingen bepaald. In concurrentie met andere ziekenhuizen moet het ziekenhuis aantonen de beste en snelste zorg te leveren voor bepaalde behandelingen.

Voorkeur voor behandeling in Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis staat in de ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad op

nummer 1. Nu zorgverzekeraar Menzis ook het predikaat van Topzorg verleent, ziet het Diakonessenhuis dit als een erkenning en bevestiging van haar inzet voor goede zorg.

De zorgverzekeraar geeft bij haar verzekerden de voorkeur aan het Diakonessenhuis voor een staaroperatie, de behandeling van borstkanker, meniscusproblemen en liesbreuken.

Bekroning op het werk

Paul Davids, chirurg: 'Dit Topzorg-predikaat is voor het Liesbreuk Centrum Nederland een bekroning op het werk. Wij zijn gespecialiseerd in kijkoperaties en er is geen wachtlijst. Ons hele team is gemotiveerd om de zorg rondom deze patiëntengroep continue te verbeteren."

Ook het team van de mammapolikliniek, met een jarenlange staat van dienst is blij met de toekenning van de zorgverzekeraar. Thijs van Dalen, chirurg: "De patiënt staat centraal. Nurse practitioners zijn een belangrijke spil in de samenwerking tussen verschillende disciplines." Het staarcentrum van het Diakonessenhuis scoort al jaren goed door het gebruik van de nieuwste vouwlenzen, druppeltechniek en korte wachttijden.