MKB-Nederland

7-10-2008
Werkgeversorganisaties lanceren website DeArbocatalogus.nl (Persbericht, Projecten)

De werkgeversorganisaties MKB-Nederland en AWVN lanceren op 7 oktober de website www.DeArbocatalogus.nl. Via het Basismodel Arbocatalogus op deze gezamenlijke werkgeverssite kunnen branches hun eigen arbocatalogus naar wens inrichten en bouwen.

Het doel van de nieuwe site van de werkgeverskoepels is tweeledig. Enerzijds willen zij stimuleren dat branches een eigen arbocatalogus ontwikkelen. Anderzijds willen de twee branches praktische ondersteuning en concrete instrumenten aanbieden om zo gemakkelijk mogelijk een catalogus te kunnen samenstellen.

Een arbocatalogus is een gebruikersvriendelijk veelal digitaal oplossingenboek. Daarin staan praktische oplossingen en maatregelen die bedrijven (werkgevers en werknemers) kunnen nemen om de belangrijkste arborisicos beter te kunnen beheersen. In een catalogus bundelt een branche of bedrijf beschikbare kennis en maakt oplossingen voor gezond en veilig werken toegankelijk.

Per 1 november wordt de nieuwe site gecompleteerd met het Basismodel Arbocatalogus, een digitaal instrument waarmee brancheorganisaties zelf hun eigen arbocatalogus naar wens kunnen inrichten en bouwen. Naast het basismodel staan nu al diverse instrumenten op de site om de ontwikkeling van een arbocatalogus te ondersteunen.

De website is ontwikkeld in het kader van het gezamenlijke project Basismodel Arbocatalogus van AWVN en MKB-Nederland. Dit project loopt van mei 2007 tot en met eind 2009 en is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Stichting van de Arbeid.

081007_DeArbocatalogus-nl.pdf