Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 7 oktober 2008


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM-WEST - De recherche van het district West is een onderzoek gestart naar een schietpartij.
Maandagavond rond half negen kreeg de politie melding dat er in de omgeving van de Rochussenstraat een schot was gehoord. Agenten stelden hierop een onderzoek in de omgeving in en zagen een gewonde man in een deuropening zitten van een woning aan de Rochussenstraat. Het slachtoffer had een schotwond in het rechter bovenbeen. Politiemensen zochten in de omgeving naar de dader en zagen een man die voldeed aan het signalement. De gewonde man, een 26-jarige uit Maassluis, is overgebracht naar het Sint Fransicus Gasthuis, voor de behandeling van de verwonding. De verdachte werd na verhoor heengezonden toen bleek dat hij niets met de schietpartij te maken had.


* TWEE GEWONDEN BIJ FRONTALE AANRIJDING
ROTTERDAM - Maandagmiddag, om ongeveer twee uur, vond een aanrijding plaats op de Maasboulevard. De bestuurster van een van de auto's, een 70-jarige vrouw uit Rotterdam, is vermoedelijk onwel geworden en is via de middenberm op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Daar reed zij frontaal op een andere auto, bestuurd door een eveneens 70-jarige vrouw uit Rotterdam. De materiele schade was groot en de beide vrouwen raakten gewond. Een van hen is overgebracht naar het Zuiderziekenhuis en de ander naar het Havenziekenhuis.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* VROUW GEWOND NA VAL VAN LADDER
FEIJENOORD-RIDDERSTER / RIDDERKERK - Een 54-jarige vrouw uit Zwijndrecht raakte maandagmiddag rond kwart voor drie gewond na een val van een ladder. Het slachtoffer was, met een collega, aan het schilderen op de eerste verdieping van een woning aan de Pruimendijk. Tijdens haar werkzaamheden viel zij van een losstaande trap en raakte met haar hoofd de betonnen vloer. Hierop raakte zij buiten bewustzijn. Tevens kreeg zij last van epileptische aanvallen. Ambulancebroeders brachten de vrouw met hoofdletsel over naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.


* MAN NA BEDREIGING EN VERNIELING AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor bedreiging en vernieling.
De man wordt verdacht van het vernielen van een groot gedeelte van de inboedel van een woning aan de Rhijnauwensingel. Ook zou de bewoonster, ex-vriendin van de verdachte, met een mes bedreigd zijn.
De verdachte is ter plaatse aangehouden.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL NIEUWE MOTOR

ROTTERDAM-OOST / PRINSENLAND - De politie onderzoekt de diefstal van een dure motorfiets van drie weken oud. Tussen vrijdagochtend 3 oktober om half acht en maandagochtend 6 oktober om half tien werd de motor weggenomen uit een garage van een woning aan de Laan van Oud-Kralingen.
Bij de inbraak werd de voordeur geforceerd. Tevens werden verschillende vertrekken doorzocht. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL NA HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 27-jarige Rotterdammer en zijn 20-jarige vriendin uit Den Bosch aangehouden voor huiselijk geweld. Het tweetal had rond negen uur onenigheid gekregen in een woning aan de Darinckdelversstraat. Hierbij zou de man zijn vriendin geslagen hebben. De vrouw had met een mes gegooid, waardoor de man een oppervlakkige verwonding opliep en vervolgens de vrouw mishandelde. De man werd in het ziekenhuis behandeld aan een oppervlakkige wond.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING MET DE DOOD

FEIJENOORD-RIDDERSTER / HILLESLUIS - De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Westerbeekstraat een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor bedreiging. Rond één uur 's middags kreeg politiepersoneel de melding van een ruzie. Hierop stelden zij een onderzoek in de woning in. Hieruit bleek dat de verdachte zijn 34-jarige ex-vrouw uit Rotterdam bedreigd had met de dood. Agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau.