Politie Zuid-Holland-Zuid

7 oktober Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-10-2008 o Persberichten district II

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN VERNIELEN AUTO'S
LEERDAM /LEXMOND - In de nacht op zondag op maandag 5 oktober hebben onbekenden een auto van de Lingedijk afgeduwd. Daarvan deed de eigenaar, een 48-jarige man uit Leerdam, aangifte. De auto van de 48-jarige man stond ter hoogte van de Nortierstraat op de dijk geparkeerd maar bleek op maandagmorgen op de zijkant tegen het huis van een buurtbewoner te staan. De auto raakte zwaar beschadigd.

Op zondagmorgen 5 oktober deed een 56-jarige man uit Lexmond eveneens aangifte van vernieling van zijn auto. De auto stond op zaterdagavond 4 oktober geparkeerd op het Lakerveld. De eigenaar merkte op zondagmorgen 5 oktober op dat de auto in een nabijgelegen sloot was geduwd. De auto raakte beschadigd aan beide zijkanten en het dak.

De politie zoekt getuigen van beide voorvallen. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie rondom deze zaken?
Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERNIELING
LEERDAM Een 24-jarige vrouw uit Leerdam is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op maandagmiddag 6 oktober 2008 in de Quirinus de Palmelaan. De vrouw trapte bij haar ex-vriend de voordeur kapot. De vrouw kwam spullen halen die in de woning waren van haar ex-vriend. Toen ze de spullen niet kreeg werd ze kwaad en vernielde de deur. De vrouw is na verhoor heengezonden. Ze zal de schade vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
BRANDWIJK Op maandagavond 6 oktober 2008 omstreeks 18.35 uur vond op de op de T-kruising Brandwijksedijk met de kerkweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 73-jarige vrouw uit Brandwijk, reed over de Brandwijksedijk vanuit de richting Donkseweg. Ze verleende op de kruising met de Kerkweg geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 18-jarige plaatsgenoot, die van rechts kwam. Een aanrijding volgde. De auto van de 18-jarige jongen werd geraakt aan de linker achterkant en kwam tegen een geparkeerde bestelauto tot stilstand. Hij liep een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. Nadat de wond gehecht was mocht hij weer naar huis. Er ontstond een fikse materiële schade.

MISHANDELING
GORINCHEM Een 24-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op maandagavond 6 oktober 2008 omstreeks 19.15 uur op de parkweg. De man sloeg een 18-jarig meisje uit Heukelum enige keren op haar hoofd en trok aan haar haar. Ook raakte hij in gevecht met een 16-jarige jongen uit Gorinchem. Daarbij vielen er over en weer klappen. Het meisje en de jongen waren met enkele vrienden in het park en stonden bij een speelhuisje. De verdachte deelde mede dat hij last van de groep ondervond. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek