Politie Zuid-Holland-Zuid

7 oktober Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-10-2008 o Persberichten district I

BROMFIETS IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De bromfiets van een 32-jarige man uit Dordrecht is in beslag genomen. Dit gebeurde op maandagmorgen 6 oktober 2008 op de Stadspolderring. De man reed op een bromfiets met daarop een verzekeringsplaatje uit 2006. De bromfiets was niet voorzien van een kenteken en was niet verzekerd. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Enige dagen geleden werd de man betrapt in een personenauto. Die auto is toen in beslag genomen. De bromfiets onderging hetzelfde lot en werd ook in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN BROMFIETS
DORDRECHT - Een 21-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Dit gebeurde op maandagmorgen 6 oktober 2008 op de Hugo de Grootlaan. Tijdens een controle bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. Bovendien was de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij verklaarde dat hij de bromfiets geleend had. De politie heeft de zaak in onderzoek.

KERSTVERLICHTING GESTOLEN
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Dordrecht is betrapt door winkelpersoneel nadat hij twee doosjes kerstverlichting stal. Hij werd bij de uitgang aangehouden door personeel van de winkel. De man verzette zich hevig en schopte en sloeg om zich heen. Hij schopte daarbij twee medewerksters in hun onderbuik. Dit gebeurde op maandagmiddag 6 oktober 2008 in een winkel aan de grote Markt. Hij werd overgedragen aan de politie die hem meenam naar het bureau. De kerstverlichting met een waarde van 20 euro is terug naar de winkel. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL BROMFIETS
DORDRECHT Drie mannen van 20 en 2 keer 19 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een bromscooter. Dit gebeurde op dinsdagochtend 7 oktober 2008 omstreeks 00.30 uur aan de Rijksstraatweg. Bij de politie was een melding binnengekomen dat er bij een hotel aan de Rijksstraatweg een scooter werd gestolen. De daders hadden het voorwiel, dat vast zat met een slot aan een verkeerspaal, gedemonteerd en er een ander voorwiel ingezet. Ze waren met een andere scooter gekomen en gingen er vervolgens op twee scooters vandoor. Politieagenten troffen de beide scooters aan op het fietspad in de Kiltunnel. Twee verdachten lieten de gestolen scooter achter en gingen er op de andere scooter vandoor richting s-Gravendeel. De scooter ging onderuit en de twee verdachten gingen er lopend vandoor. Politiehond Taco werd ingezet. Hij haalde de 20-jarige verdachte in en beet hem. Daarna werd de verdachte aangehouden. De andere verdachte, één van de 19-jarige, werd na een uitgebreide zoekactie gevonden in een weiland. Daar werd hij met behulp van de diensthond Taco aangehouden. Ook deze verdachte werd gebeten. Beide verdachten klaagden tevens over pijn in de schouder en sleutelbeen, veroorzaakt door de val met de scooter. Ze werden in het ziekenhuis onderzocht en behandeld aan de bijtwonden. Later werd de andere 19-jarige verdachte aangehouden op het fietspad van de Rondweg. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.