Mars, Incorporated voltooit aankoop van Wm. Wrigley Jr. Company.

07/10/2008 13:17

PR Newswire

MCLEAN, Virginia, October 7 /PRNewswire/ --
Mars, Incorporated ("Mars") heeft vandaag aangekondigd, dat het met succes zijn aankoop van de Wm. Wrigley Jr. Company ("Wrigley") heeft afgerond. De transactie werd voltooid na de goedkeuring van de aandeelhouders van Wrigley op 25 september 2008 en de ontvangst van alle benodigde goedkeuringen van de regulerende instanties. Alle gewone aandelen van Wrigley en de aandelen van Klasse B worden gekocht tegen US$80 per aandeel in contanten. Dat is een totaal van ongeveer US$23 miljard.

"Wij zijn blij dat wij Wrigley en zijn medewerkers kunnen verwelkomen in ons team", zei Paul S. Michaels, President en Chief Executive Officer van Mars, Incorporated. "Mars en Wrigley hebben beide een cultuur van vernieuwing, kwaliteit en integriteit. Zij richten zich beide ook op het bieden van geweldig smakende producten aan consumenten. De combinatie van onze beide sterke internationale activiteiten, met wereldwijde merken die de beste zijn in hun klasse, creëert ook een van de belangrijkste makers van snoep."

"Vandaag is de eerste dag van een spannend nieuw hoofdstuk voor de Wrigley Company", zei Bill Wrigley, Jr., Executive Chairman van Wrigley. "Mars en Wrigley hebben een soortgelijke geschiedenis, waarden en principes en deze zorgen voor een sterke gezamenlijke basis waarop wij samen een glanzende toekomst kunnen bouwen. Een onderdeel van Mars worden, opent een wereld van kansen voor de uitbreiding van onze merken, de groei van onze activiteiten en de ontwikkeling van onze medewerkers."

Na de voltooiing van de aankoop zal de Wrigley Company een dochteronderneming worden van Mars, Incorporated - een familiebedrijf - en zal zijn huidige hoofdkwartier in Chicago (Illinois) handhaven. Wrigley zal werken als een afzonderlijk zakelijk onderdeel, naast de bestaande zakelijke eenheden van Mars: Chocolade, Producten voor huisdieren, Voedsel, Dranken en Symbio-wetenschap.

Als onderdeel van de transactie zal Mars zijn wereldwijde niet-chocolade glaceersuikermerken overbrengen naar de Wrigley dochteronderneming. Deze portefeuille omvat de merken Skittles(R), Starburst(R), Tunes(R), Lockets(R), Rondo(R), Kenman(R), Skwinkles(R) en Lucas(R), en fabrieken in Scoresby, Australië; Porici, Tsjechische Republiek; en Monterey, Mexico.

De transactie is gefinancierd door Berkshire Hathaway, Goldman Sachs en JPMorgan. Berkshire Hathaway zal een minderheidsbelang hebben in de Wrigley dochteronderneming.

Over Mars, Incorporated
Mars, Incorporated is een familiebedrijf dat een van de beste producten van snoepgoed, voedsel en voor huisdieren maakt en steeds meer activiteiten ontplooit in drankjes en gezondheid en voeding. Het hoofdkwartier van Mars, Incorporated staat in McLean (Virginia) en het bedrijf ontplooit activiteiten in meer dan 66 landen en heeft meer dan 48.000 werknemers wereldwijd. De wereldwijde omzet van het bedrijf is meer dan US$22 miljard per jaar. Het bedrijf werd opgericht in 1911 en maakt en verkoopt een breed scala van producten met veel van de meest gekende handelsmerken in de wereld, waaronder DOVE(R), MILKY WAY(R), M?'S(R), SNICKERS(R), MARS(R), UNCLE BEN'S(R) Rice, ROYAL CANIN(R), PEDIGREE(R) en WHISKAS(R) producten voor huisdieren, STARBURST(R), SKITTLES(R). Meer informatie is te vinden op: www.mars.com.

Over de Wrigley Company
De Wm. Wrigley Jr. Company is een algemeen erkend leider op het gebied van snoepgoed met een breed scala van producten, onder meer kauwgum, mints, hard en zacht snoepgoed, lollies en chocolade. Het bedrijf verkoopt zijn wereldberoemde merken in meer dan 180 landen. Drie van deze merken - Wrigley's Spearmint(R), Juicy Fruit(R) en Altoids(R) - hebben een geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat. Andere geliefde merken zijn onder meer Doublemint(R), Life Savers(R), Big Red(R), Boomer(R), Pim Pom(R), Winterfresh(R), Extra(R), Freedent(R), Hubba Bubba(R), Orbit(R), Excel(R), Creme Savers(R), Eclipse(R), Airwaves(R), Solano(R), Sugus(R), P.K.(R), Cool Air(R) en 5(TM).

Informatie voor B-Roll en satellietcoördinaten
B-roll video van de activiteiten van Mars en Wrigley, evenals soundbites van Paul Michaels en Bill Wrigley Jr. zullen via een satellietverbinding beschikbaar zijn en via een link op de websites van Mars en Wrigley. Voor toegang tot de B-roll feed via satelliet, kunt u de coördinaten hieronder gebruiken.

Maandag 6 oktober 2008
Uitzendtijd: 18:00 - 18:30 ET
Coördinaten: Analoog: Galaxy 28 / Trans 19

Uitzendtijd: 21:00 - 21:30 ET
Coördinaten: Analoog: Galaxy 28 / Trans 19

Dinsdag 7 oktober 2008
Uitzendtijd: 05:00 - 05:30 ET
Coördinaten: Analoog: Galaxy 28 / Trans 19

Contactpersonen voor de media:
Voor Mars
Brunswick Group:
Cindy Leggett-Flynn / Gemma Hart +1-212-333-3810

Voor Wrigley:
Chris Perille, Senior Director - External Relations +1-312-645-4077

Web site: http://www.mars.com

Cindy Leggett-Flynn of Gemma Hart, beide van de Brunswick Group voor Mars, +1-212-333-3810; of Chris Perille, Senior Director - External Relations, voor Wrigley, +1-312-645-4077






-