Leefbaar Rotterdam



dinsdag, oktober 07, 2008

Leefbaar Rotterdam staat achter de controleurs van de RET!

Achterklap en roddel kunnen veel schade berokkenen. Op dit moment is er een boekje verschenen van een voormalig RET controleur die nu, zon tien jaar na dato, gaat klagen over zijn toenmalige collegas. Volgens Ronald Sörensen verdienen de controleurs echter een taart in plaats kritiek van media en politici.

Ronald Sörensen:

Er rijzen meer vragen dan de vraag waarom nu pas. Waarom hebben sommigen inzage voor publicatie? Waarom is er geen aangifte gedaan door betrokkenen? Ik weet uit ervaring dat - zeker binnen de belevingswereld van zwartrijders - snel aangifte doen geen optie, maar een soort roeping is.

Enkele jaren gelden ben ik meegegaan met controleurs en ik vond ze eigenlijk iets te voorkomend. Onbeschofte opmerkingen, respectloos gedrag (op de grond spuwen) zogenaamd niets begrijpen, pogingen tot weglopen etc. dat alles werd met engelengeduld doch uiterst resoluut tegemoet getreden. Waar mijn handen jeukten, daar gedroegen zij zich uiterst correct. De ene keer dat echt geweld gebruikt moest worden (schoppen en slaan naar vrouwelijke controleur) werd de politie ingeschakeld, die altijd bij een grote controle aanwezig is.

Het is weer het linkse gedram om een ieder die een controlerende functie heeft in diskrediet te brengen. Vraag liever waarom iemand nu zon boekje schrijft en niet destijds het lef had er tegen op te treden. Toen was het (politieke) klimaat er ook veel beter geschikt voor.
Daarnaast wil je niet in de problemen komen? Betaal dan gewoon net als alle andere mensen! Zo simpel is het.

Als ik naar het stadion ga, reis ik veel met de tram en iedere keer weer heb ik grote bewondering voor de controleurs en conducteurs die daar hun werk doen. Je moet maar durven om soms duidelijk aangeschoten kasten van kerels naar hun kaartje te vragen. Zij durven en zij worden nu door een ex collega - met in zijn kielzog linkse politici - te kakken gezet, terwijl ze volgens mij een medaille verdienen.

Groenlinks raadslid Arno Bonte en Peter van Heemst moeten zich schamen om zo publiekelijk te twijfelen aan de integriteit van het RET personeel.
Goedkoop willen scoren over de ruggen van hardwerkende Rotterdamse ambtenaren. Misselijk! Leefbaar Rotterdam laat zo snel mogelijk een taart bezorgen om het personeel, dat zich van deze ondankbare taak kwijt, te laten weten dat er ook Rotterdammers zijn die hun werk waarderen en die niet de zwartrijders en laffe politici, maar hen geloven.