Gemeente Werkendam
BR>

Persbericht: Werkendam laagste werkloosheid van West-Brabant

Van alle 16 gemeenten in West-Brabant heeft Werkendam al geruime tijd de laagste werkloosheid. Op dit moment is het werkloosheidspercentage voor Werkendam slechts 1,5%. De hoogste percentages zijn voor de gemeenten Breda (4,2%), Bergen op Zoom (3,5%) en Rucphen (3,4%). Het gemiddelde in West-Brabant ligt op 3,1%.

In augustus 2008 telde Werkendam 276 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 44 minder dan een jaar geleden, ofwel een daling van 13,8%. Ongeveer de helft van de werklozen in Werkendam ontvangt een werkloosheidsuitkering van het UWV, de andere helft ontvangt van de gemeente een bijstandsuitkering.

Deze gegevens komen uit de meest recente maandrapportage van het Centrum voor Werk & Inkomen (CWI). Dat maakt elke maand een overzicht van de ontwikkeling van de werkloosheid. De informatie wordt zowel per gemeente als per regio verstrekt.

Blijvende aandacht voor bijstandsuitkeringen

Wethouder Marjolein Hak van Werkendam, belast met de portefeuille sociale zekerheid, is tevreden over deze cijfers. Maar dat wil niet zeggen dat zij er genoegen mee neemt dat ongeveer 135 huishoudens een bijstandsuitkering ontvangen.

Bij Buro Altena, de gezamenlijke afdeling sociale zaken van Werkendam en Woudrichem, werken twee consulenten met als taak de werklozen zo snel mogelijk aan een baan te helpen. De consulenten hebben een netwerk van werkgevers bij wie ze hun cliënten proberen onder te brengen. Cliënten die niet direct bemiddelbaar zijn, worden overgedragen aan reïntegratiebedrijven. Met deze werkwijze slaagt Buro Altena er soms in om ook moeilijk plaatsbare werklozen weer aan het werk te krijgen.