Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Deelgemeente investeert in GVL

Officiële ingebruikname tumblingvloer

Turnvereniging GVL in Lombardijen mag zich gelukkig prijzen met deelgemeente IJsselmonde die een tumblingvloer heeft geschonken om het niveau binnen de vereniging te laten behouden en te verbeteren.

Na het sluiten van de turnhal de Thorbecke zag GVL de toekomst somber in. GVL timmerde goed aan de weg als het om turnen gaat. Begin dit jaar hadden zij twee dames die het NK turnen haalden in de vierde divisie. Deelgemeente IJsselmonde wilde investeren in de turnvereniging met haar ruim 150 leden. Na overleg met de vereniging heeft de deelgemeente voor de vereniging een houten tumblingvloer aangeschaft.

Op 27 september was de Rotterdamse Turndag 2008 ter promotie voor het turnen in Rotterdam, mede georganiseerd door Rotterdam Sportsupport. GVL heeft deze dag ook gebruikt om de tumblingvloer officieel in gebruik te nemen. Hans Hiel, van Sport en Recreatie deelgemeente IJsselmonde was eregast, hij opende de tumblingbaan door een lintje door te knippen. Vijftien jongens en meisjes lieten hierna hun kunsten zien. Arabier flik flaks, salto voor en achterover, strek, twist halve en hele draai waren te bewonderen.

Afgelopen jaar kende GVL een enorme toestroom van nieuwe leden, dit is mede te danken aan het project de Schoolsportvereniging van Sportsupport. Dit project stimuleert kinderen om via school meer aan sport (bij verenigingen) te doen.