Provincie Overijssel

Prijswinnaars maken vlucht boven Twekkelerveld

helikopter324.jpg (92 Kb)

Zestien prijswinnaars van de puzzeltocht uit de `Kijk eens goed om je heen-krant', hebben zaterdag 4 oktober een helikoptervlucht gemaakt boven de Enschedese wijk Twekkelerveld. De krant verschijnt twee keer in de wijk en heeft als doel om bij bewoners waardering te creëren voor naoorlogse bouwstijl. Na de oorlog is er veel en snel gebouwd om het woningtekort op te lossen. Deze zogenaamde wederopbouwwijken en de daarin gebouwde woningen worden nu soms minder gewaardeerd, terwijl ze juist veel mooie elementen hebben. De provincie zet zich in om dit stukje cultuurhistorie meer onder de aandacht te brengen.

Daarom waren de provincie Overijssel en het Oversticht afgelopen zaterdag met een stand vertegenwoordigd tijdens de goedbezochte Culturele proeverij op het terrein van VV Rigtersbleek in Twekkelerveld. Dit evenement werd georganiseerd door "Twekkelerveld, Alles aanwezig". Nog tijdens het evenement werden antwoordstroken ingeleverd. Gedeputeerde Dick Buursink maakte 's middags de prijswinnaars bekend. Een uur later steeg de eerste groep van vier op.

Waardering voor naoorlogse bouw

De `Kijk eens goed om je heen-krant' is eind september huis-aan-huis verspreid onder alle inwoners van Twekkelerveld en is een initiatief van de provincie Overijssel en het Oversticht. De krant maakt onderdeel uit van het project NOBO: Naoorlogs bouwen in Overijssel. Doel van dat project is om inwoners van de wederopbouwwijk opnieuw te laten kennismaken met de bijzonderheden van hun wijk en om zo meer waardering te krijgen voor de bouw uit de naoorlogse periode.

Expositie Twekkelerveld

Als onderdeel van het NOBO-project waren afgelopen zaterdag twee exposities ingericht in de Pauluskerk: `Lelijk is geen argument' en `Wederopbouw in Twekkelerveld.' Gedurende de dag werden architectuurwandelingen gehouden die langs deze exposities kwamen. Wie zaterdag geen mogelijkheid heeft gehad om de tentoonstelling te bezoeken, kan nog tot eind oktober terecht in de Opstandingskerk op de hoek van de Zonstraat en de Maanstraat. De tweede `Kijk eens goed om je heen-krant' verschijnt half november.