EnergieAward voor vierde keer uitgereikt

07/10/2008 14:38

Libéma Exhibition

's-Hertogenbosch, 7 oktober 2008

Tijdens de opening van de vakbeurs Energie 2008, die van 7 oktober tot en met 9 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wordt gehouden, is traditiegetrouw de jaarlijkse Energie Award uitgereikt. De 11 inzendingen werden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld op originaliteit, innovatie en duurzaamheid.

De prijs is gewonnen door WTH Vloerverwarming en -koeling BV. De prijs wordt toegekend omdat WTH het nieuwe bedrijfspand zo heeft ingericht met behulp van thermische en fotovoltaïsche energiewinning, dat het vrijwel onafhankelijk is van externe energiebronnen. Ook de koppeling van warmte- en koudeproductie en opslag, alsmede het vanuit de atmosfeer binnenhalen van energie via het dak geeft een positieve bijdrage aan de algehele energiehuishouding.

De jury constateert dat hiermee feitelijk het tijdperk afgesloten wordt dat men afhankelijk is van energiebronnen, die centraal worden geregeld. Het blijkt mogelijk dat er gebruik gemaakt kan worden van in de natuur voorkomende energiebronnen op plaatselijk niveau.

Andere genomineerden waren: Ciba Maastricht en Wilo Nederland voor respectievelijk opmerkelijke procesverbetering en energiebesparingtechnieken die gebruikt zijn bij de bouw van het nieuwe bedrijfspand.

CO2 neutraal

Tijdens de opening kreeg één van de beursorganisatoren van de Climate Neutral Group uit Utrecht het certificaat overhandigd waaruit blijkt dat de beurs volledig CO2 neutraal is. Om de CO2 uitstoot van de beurs te compenseren wordt deelgenomen in verschillende buitenlandse projecten volgens het Kyoto-protocol.

Energie 2008 is woensdag 8 en donderdag 9 oktober open van 10.00 - 18.00 uur.

Voor toegang en meer info zie www.energievakbeurs.nl