Gemeente Woudrichem

Oproep cultuurprijs 2008

De gemeente Woudrichem reikt elk jaar de Cultuurprijs uit aan een persoon, vereniging of instelling die zich in bijzondere mate heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur binnen en ten behoeve van de Gemeente Woudrichem.

Kent u iemand die zich afgelopen jaar in het bijzonder heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur? Draag diegene dan voor, voor de Cultuurprijs 2008.
Het college van burgemeesters en wethouders kiest uit alle aanmeldingen de winnaar uit. De Cultuurprijs is ieder jaar anders en wordt gemaakt door een lokale kunstenaar. Burgemeester Petter reikt de prijs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Woudrichem op vrijdag 9 januari 2009.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 17 oktober aanstaande schriftelijk of per e-mail worden voorgedragen via:

Gemeentehuis Woudrichem

Annemarie de Stigter

Postbus 6

4285 ZG Woudrichem

e-mail astigter@woudrichem.nl

N.B. aanmeldingen worden alleen verwerkt indien ze voldoen aan de criteria voor de nominatie cultuurprijs, vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 13 mei 2008. Deze criteria kunt u opvragen bij Esther van Leeuwen bereikbaar op 0183-308152 of via de mail eleeuwen@woudrichem.nl . Ook vindt u de criteria op www.woudrichem.nl

Criteria voor nominatie cultuurprijs:


1. De cultuurprijs is bestemd voor een ingezetene van Woudrichem of organisatie uit Woudrichem die zich aanhoudend en onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruimste zin in de gemeente Woudrichem


2. De onder 1 genoemde prestaties dienen geleverd te zijn binnen tenminste een van de navolgende disciplines: dans, theater, beeldende / scheppende kunsten, muziek of audio-visuele media, literaire kunst.


3. De prijs wordt niet verstrekt op inschrijving doch op basis van aanmelding. Kunstenaars kunnen niet zichzelf aanmelden.


4. De schriftelijke aanmelding dient vergezeld te gaan van een duidelijke beschrijving van de geleverde prestatie, een duidelijke motivatie waarom de prestatie in aanmerking komt voor de prijs. Als werk van de genomineerde is te bekijken op een website, moet dat op het aanmeldingsformulier worden vermeld.


5. Om in aanmerking te komen voor de Cultuurprijs, dient de aanmelding vóór de uiterste inzenddatum te zijn ingezonden. Deze datum wordt tijdig in de media en op de website van de gemeente Woudrichem bekend gemaakt.


6. Anonieme aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.


7. Kandidaten komen slechts eenmaal in aanmerking voor een prijs.


8. De Adviescommissie Cultuur van de gemeente Woudrichem toetst de voordrachten aan de formele criteria in dit reglement. Zij brengen een advies uit aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college beslist.


9. Gemeente Woudrichem zal de aanmeldingen niet openbaar maken.


10. De Adviescommissie Cultuur draagt zorg voor een zorgvuldige en onafhankelijke jurering op grond van de criteria, zoals die in deze criteria zijn omschreven.


11. De prijs zal tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie worden uitgereikt door het college van Burgemeester en wethouders


12. De Adviescommissie Cultuur stelt een kunstenaar en een bedrag voor, voor de vervaardiging van de cultuurprijs. Het college beslist.


13. In alle gevallen waarin deze criteria niet voorzien, adviseert de Adviescommissie Cultuur en beslist het college.

Deze criteria zijn naar aanleiding van de uitreiking van de prijs voor het jaar 2007 aangepast en goedgekeurd door het college van Burgemeester en Wethouders te Woudrichem op 13 mei 2008