CDA

Presentatie brochure 'Grensoverschrijdend Ondernemen en Exporteren vanuit Nederland'

Ria Oomen-Ruijten, lid van het Europees Parlement, zal op woensdag 8 oktober a.s. de nieuwe brochure 'Grensoverschrijdend Ondernemen en Exporteren vanuit Nederland' presenteren.

De brochure wordt aangeboden aan de voorzitter van de Kamer van Koophandel Limburg, Bertha Verhoeven-van Lierop. De presentatie zal plaatsvinden tijdens het symposium "Ondernemen over de grens" in het Mecc te Maastricht.

De nieuwe uitgave is een vervolg op de in de zomer gepresenteerde brochure "De Nederlandse werkgever en ondernemer in Europa". Deze uitgave was een groot succes omdat er adequate antwoorden worden gegeven op de vele vragen binnen het MKB over de Euregionale arbeidsmarkt. In de nieuwe brochure wordt het grensoverschrijdend ondernemen belicht. Overzichtelijk wordt in beeld gebracht aan welke wetten en regels men zich moet houden als men in het buitenland wil ondernemen of producten en diensten wil exporteren.

Grensoverschrijdend zaken doen moet eenvoudiger en aantrekkelijk gemaakt worden, dat komt de economie ten goede. Binnen het Nederlandse MKB is er nog een enorm exportpotentieel. Een rapport van ABN/AMRO en MKB Nederland toont aan dat er zeker nog 80.000 MKB bedrijven in Nederland zijn die wel de potentie hebben om met hun producten en diensten over de grens te gaan. De kansen worden niet benut omdat er teveel onduidelijkheid en onzekerheid is over de wijze waarop.

Ria Oomen-Ruijten: "Dat is de reden dat ik het initiatief genomen heb om in nauwe samenwerking met MKB en KVK deze nieuwe brochure te schrijven. Ik hoop op deze manier zo veel mogelijk ondernemers te inspireren om grensoverschrijdend te gaan ondernemen. Het is eenvoudig, maar je moet wel de spelregels kennen."

U bent allen van harte welkom bij de presentatie op woensdag 8 oktober a.s.


---