Provincie Utrecht

Provincie Utrecht investeert in binnenstad Veenendaal

7-10-2008 -

5 miljoen euro voor herontwikkeling van het Lantor-terrein

Een krachtige kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Veenendaal door woningen te bouwen op het huidige terrein van het bedrijf Lantor. Dat is het plan van de gemeente Veenendaal waarvoor provincie Utrecht 5 miljoen euro beschikbaar stelt. Gedeputeerde Staten hebben dit vandaag besloten.

Gedeputeerde De Jong: "Het plan past ideaal bij de provinciale doelen voor woningbouw binnen de gemeentegrenzen om daarmee het kwetsbare, mooie groen in het landelijke gebied te ontzien."

Met de provinciale bijdrage is Veenendaal een stap dichter bij groen licht voor het uitvoeren van het plan. Naar verwachting neemt de Veenendaalse gemeenteraad in december een besluit over het definitief doorgaan van het project. Wethouder centrumvernieuwing Cees Sanders: "We zijn erg blij met de bijdrage van de provincie Utrecht. Hierdoor is voor onze raad een belangrijke randvoorwaarde bekend op het moment dat zij een besluit moet nemen over de herontwikkeling van het terrein. Met deze subsidie hebben we echter nog geen overeenkomst met Lantor. Gesprekken hierover lopen nog."

Het totale terrein van Lantor betreft circa 18.000 m2. Het bedrijf bevindt zich in de binnenstad van Veenendaal en grenst aan het gebied Brouwerspoort dat op dit moment wordt ontwikkeld voor wonen, winkelen, cultuur en werken. Het plan voor de herontwikkeling van het Lantor-terrein betreft de bouw van circa 150 woningen en appartementen.

Op 10 november 2008 beslist Provinciale Staten over het voorstel van Gedeputeerde Staten.

Meer informatie: Doron Verstraelen, telefoon 030 258 2122