Siemens

Persbericht

0810. 122

Den Haag, dinsdag 7 oktober 2008

Siemens ontwikkelt nieuwe producten met partner met Texas Instruments

Siemens Building Technologies is een partnerschap aangegaan met Texas Instruments, waaruit een groot aantal nieuwe producten op het gebied van videobewaking zal voortkomen. De eerste producten die op de markt worden gebracht, waren te zien tijdens vakbeurs IFSEC 2008 als onderdeel van Siemens Innovations Wall.

De bekende Sistore-DVR-serie (digitale videorecorders) van Siemens is de eerste die van het nieuwe technologische partnerschap profiteert, en wel met vier nieuwe versies van de hybride recorders Sistore MX en drie nieuwe versies van de intelligente digitale video-codecs Sistore CX. Deze derde Sistore-generatie levert een opmerkelijke prestatieverbetering op, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste serie DSP's (Digital Signal Processors) van Texas Instruments: Da Vinci, de meest toegepaste signaalprocessoren voor digitale videoverwerking.

Deze nieuwe technologie vormt een uitbreiding op het aanbod van videobewakingsplatforms van Siemens en zal uiteindelijk leiden tot één gemeenschappelijk hardware-platform voor alle Sistore-producten. De introductie van de allernieuwste chip set betekent een aanzienlijke prestatieverbetering voor de opnamesystemen dankzij de grotere verwerkingssnelheid, de verbeterde opname- en
transmissie-framefrequenties alsmede de resolutie die via video-input wordt ondersteund. Dit resulteert in producten die volledig real-time encoding en streaming per kanaal bieden (25 frames per seconde) bij volledige D1-resolutie.

Met het platform is ook een scherpere analyse mogelijk dan met de reeds uitgebrachte sensor voor bewegingsdetectie en buitenobject-tracking, zoals toegepast in de Sistore CX EDS of de sensor voor detectie van verwijderde of achtergelaten objecten in de Sistore CX ODR, wat systemen uit deze Siemens reeks nog intelligenter maakt.

Meervoudige algoritmen en compressietechnologieën zoals H.264 kunnen in toekomstige softwareversies worden gebruikt. Door een grotere kanaaldichtheid kunnen compacte systemen worden samengesteld (meer videokanalen per volume). Een van de belangrijke factoren voor Siemens in de keuze van Texas Instruments als technologische partner was TI's accent op schaalbaarheid in haar productaanbod. Sven Giesecke, als productmanager verantwoordelijk voor het nieuwe CCTV-platform bij Siemens Building Technologies, zegt in dit verband: Het was een strategische beslissing om dit partnerschap aan te gaan en voor een nieuw platform te kiezen. Naast TI's technologische expertise was het niet in de laatste plaats ook het accent dat deze onderneming legt op schaalbaarheid, waardoor wij uiteindelijk voor Texas Instruments als onze technologiepartner hebben gekozen. Het is dezelfde benadering die Siemens zelf ook heeft: oog hebben voor het belang van een productenspectrum dat reikt van kleine basisproducten tot en met de meest geavanceerde oplossingen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Arthur van Eunen Tel: (070) 333 2717
E-mail: arthur.van.eunen@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier