VVD


7-10-2008

VVD denkt mee met Gouda over aanpak probleemjongeren

Mark Rutte en Laetitia Griffith praten op korte termijn met de burgemeester en de korpschef van Gouda over de aanpak van probleemjongeren aldaar.

Griffith: "Na het debat bij Pauw en Witteman afgelopen vrijdag heb ik met Stikvoort afgesproken om inhoudelijk in Gouda verder te praten over de aanpak van de problemen met Marokkaanse jongeren."

De VVD is blij dat het gesprek over de inhoud en oplossingen van de problemen gaat, in plaats van over de toon. Stilstaan bij de toon van het debat mag, maar moet de aandacht niet afleiden of ten koste gaan van de inhoud. En dat dreigt nu wel te gebeuren. Roepen dat men het gehad heeft met alle politici die de boel opblazen werkt alleen maar generaliserend en doet geen recht aan de inbreng van de afzonderlijke fracties. "Net zomin als bevolkingsgroepen niet over één kam geschoren moeten worden, moeten ook Kamerleden ook niet over één kam geschoren worden.", aldus Griffith. De VVD waardeert het dat de burgemeester aangeeft dat de leefbaarheid van de buurten zijn dagelijkse zorg is en is dan ook benieuwd naar het zero tolerance beleid van Gouda.

Daar waar de bezuinigingen van 100 miljoen leiden tot een tekort aan politiepersoneel, minder blauw op straat en het sluiten van politiebureaus, moet de minister met een voorstel komen om gemeenten hier extra bij te helpen. Dit geldt overigens ook voor andere gemeenten dan Gouda, waar zoals in het debat naar voren kwam, ook overlast en geweld is van Marokkaanse probleemjongeren.