Gemeente Noordwijkerhout

7/10/2008 - Schuldhulpverlening en budgetbegeleiding

Wanneer u financiële problemen hebt, dan kunt u voor schuldhulpverlening terecht bij het Lokaal Loket van de gemeente. De consulent van de ISD (schuldhulpverlening) beoordeelt of en op welke wijze u geholpen kunt worden.

Waarvoor kunt u terecht bij schuldhulpverlening?
* minnelijk traject schuldregeling (uitgebreide info bij Lokaal Loket)

* wettelijke schuldregeling (uitgebreide info bij Lokaal Loket)
* informatie en advies

* budgetbegeleiding in het kader van een schuldregeling

Informatie en advies
Wanneer u niet (meer) voor schuldhulpverlening in aanmerking komt of wilt komen, bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid in één of meerdere gesprekken gebruik te maken van een adviesgesprek. De bedoeling hiervan is dat u uw financiële situatie (beter) in kaart leert brengen.

Budgetbegeleiding in het kader van een schuldregeling Wanneer u door allerlei problemen uw financiële situatie niet meer volledig in de hand heeft, kunt u gebruikmaken van budgetbegeleiding. Het doel hiervan is dat u met deskundige hulp en persoonlijke begeleiding in de toekomst weer zelfstandig met geld kunt omgaan.

Voorwaarden
Wanneer u besluit zich aan te melden voor schuldhulpverlening, hebt u een aantal verplichtingen. Zo moet u zich maximaal inzetten om uw schulden af te betalen. U kunt bijvoorbeeld een sollicitatieverplichting krijgen.
De afspraken worden opgenomen in een schuldhulpverleningscontract. Bij het tekenen van het contract verklaart u geen nieuwe schulden aan te gaan en te voldoen aan de gestelde verplichtingen. Wij verwachten dat u zelfstandig zaken regelt. Wanneer dat niet mogelijk is, kan een doorverwijzing plaatsvinden naar een andere hulpverleningsinstantie om u hierbij te helpen.

Aanvragen
Het indienen van een aanvraag gaat via een speciaal formulier. Dit formulier kunt u ophalen bij het Lokaal Loket Noordwijkerhout in het Gezondheidscentrum, Via Antiqua 23, tel. (0252) 343800. Het e-mailadres van het Lokaal Loket is lokaalloket@noordwijkerhout.nl.