Gemeente Almelo

Gemeenteraad gaat kwaliteit beleidsuitvoering Almelo onderzoeken

7 oktober 2008 - Op 11 augustus 2008 heeft de gemeenteraad van Almelo van het college van burgemeester en wethouders een raadsbrief met feitenrelaas ontvangen waarin hij wordt geïnformeerd over de voorgeschiedenis rond het dossier De Rechter. De raad neemt dit feitenrelaas voor kennisgeving aan.

De gijzeling die op 16 juni plaatsvond in het Stadhuis beschouwt de gemeenteraad als een zeer ernstig incident. Echter de raad is van mening dat de kwaliteit van het uitvoeringsbeleid niet kan worden beoordeeld op basis van één incident. Wel wil de raad onderzoek doen naar de effectiviteit van het totale beleid met vergunningverlening en handhaving in de gemeente. Het gaat hier o.a. om de beleidskaders uit de bouw- en exploitatieverordening en om het beleid dat is gericht op de gemeentelijke contacten met en dienstverlening aan burgers en organisaties in de stad.

De raad wil met een breed onderzoek een juist beeld verkrijgen van de effectiviteit en de kwaliteit van de beleidsuitvoering in de Gemeente Almelo.

Met het onderzoek wil de gemeenteraad inhoud geven aan zijn kaderstellende en toetsende rol.

Het formuleren van de onderzoeksopdracht wil de gemeenteraad zorgvuldig en voortvarend aanpakken