Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 07-10-2008

Politie houdt Tilburger (18) aan na achtervolging

TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen rond 03.40 uur op de Arke Noestraat een 18-jarige Tilburger aangehouden. De man hield zich wat verdacht op in een geparkeerde auto waarbij een damesfiets stond. Agenten informeerden naar zijn identiteit en bij het checken daarvan bij de centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) werd duidelijk dat de Tilburger gesignaleerd stond. Toen de agent hem vertelde dat hij was aangehouden, vluchtte de man lopend weg. Na een korte achtervolging wisten agenten hem te achterhalen, maar waren genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de man onder controle te krijgen. De Tilburger is ingesloten op het bureau. Hij werd gezocht vanwege bedreiging. Uit onderzoek bleek dat de auto en de fiets waarbij de verdachte stond, gestolen waren.

Tilburger weigert blaastest na veroorzaken ongeval

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger is maandagavond kort na 22.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij had kort daarvoor een materieel ongeval veroorzaakt op de Mina Krusemanweg, waarbij de verdachte op de verkeerde weghelft frontaal tegen een andere auto botste. In plaats van zich te bekommeren om de andere bestuurder vertrok hij daar zonder zijn identiteit aan de tegenpartij kenbaar te maken. Uit een kort onderzoek werd duidelijk wie de bestuurder was en reden agenten naar zijn woning. De man bleek zichtbaar onder invloed van alcohol, maar weigerde iedere medewerking aan een blaastest. Ook op het bureau wilde hij niet meewerken. Justitie beschouwt het weigeren aan een
alcoholonderzoek als een ernstig misdrijf.

Vrouw bedreigt mede-treinreiziger met stanleymes

TILBURG: De politie heeft een 18-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Dat gebeurde maandagavond rond 18.30 uur op het NS-station aan de Spoorlaan. Zij wordt ervan verdacht dat ze een mede-treinreiziger, een 21-jarige vrouw uit Oss, met een stanleymes heeft bedreigd. Toen zij van schrik snel een plaats opschoof, sneed ze de bekleding van de bank kapot. Aanleiding zou kunnen zijn dat het slachtoffer zat te bellen in de trein, in een zogeheten stille coupé. De vrouw verklaarde dat ze 'helemaal gek' werd van de Osse vrouw. Ze is ingesloten op het politiebureau.
Tilburger (17) breekt kaak bij verkeersongeval

OISTERWIJK: Een 17-jarige jongen uit Tilburg is dinsdagmorgen rond 08.30 uur gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij reed op zijn bromfiets over de Laarakkerweg toen hij op een bestelbus botste die op het fietspad stond. De bestuurster daarvan, een 29-jarige
Oisterwijkse, was aan het wachten tot ze de weg op kon draaien. De jongen verklaarde dat hij verblind was door de zon en de bestelbus niet had gezien. In het ziekenhuis bleek hij zijn kaak op meerdere plaatsen gebroken te hebben.

Politie pakt Tilburger op na bedreiging

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.00 uur op de
Bredaseweg een 46-jarige Tilburger aangehouden wegens bedreiging. Een 23-jarige Tilburger fietste over de stoep van de Bredaseweg en werd daarbij uitgescholden door twee mannen die uit een woning liepen. Toen de Tilburger verhaal ging halen, werd gezegd dat hij beter kon doorfietsen, omdat hij anders neergeschoten zou worden. Een van de mannen liet daarbij een (nep)vuurwapen zien. Het slachoffer fietste snel door en waarschuwde de politie. Agenten arresteerden de
verdachte. Zij besloten ook de woning binnen te gaan en troffen daar twee (nep)vuurwapens aan. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. In de woning werd nog een ernstig verwaarloosde hond aangetroffen. Die is in beslag genomen en naar het dierenasiel overgebracht.

Tilburger slachtoffer van beroving

TILBURG: Een 51-jarige man uit Tilburg heeft aangifte gedaan van beroving. Hij fietste dinsdagmorgen kort na 00.00 uur op het Von Weberpad komende vanaf het Wagnerplein toen hij door vier mannen werd belaagd die uit een zwarte Mercedes (kenteken onbekend) stapten. Een van hen pakte een gouden ketting af en ook werd de portemonnee van het slachtoffer gestolen. De Tilburger heeft zich nog wel verweerd door enkele klappen uit te delen, maar werd zelf ook mishandeld. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul