Gemeente Echt-Susteren


Woningbouwproject t Thaal

t Thaal is een gebied aan de noordkant van Pey en ten oosten van de Rijksweg Noord. Dit is een inbreidingslocatie voor grondgebonden woningen en zorgappartementen. Kenmerkend voor dit gebied zijn de inbreidingen en vernieuwingen die zeer contrasteren met de directe omgeving. Gebouwen komen voor in alle variëteiten voor wat betreft vorm, kleur en materiaal aansluitend op de huidige karakteristiek en architectuur van de aanwezige bebouwing.

Stand van Zaken

De exploitatieovereenkomst en bijbehorende documenten zijn definitief opgesteld, goedgekeurd door het College van B&W en ondertekend door beide partijen. Het initiatief voor het realiseren van het plan ligt bij t Thaal BV. Daartoe dienen onder meer gedeelten van achtertuinen van woningen gelegen aan de Echterstraat/Oude Rijksweg te worden verworven. Onderhandelingen tussen t Thaal BV en de eigenaren zijn in 2004 gestart. Met nagenoeg alle eigenaren is overeenstemming bereikt.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben het bestemmingsplan eind 2007 vastgesteld. Een bezwaarmaker heeft beroep aangetekend bij de Raad van Staten waarvan de zitting heeft plaatsgevonden op 17 juli 2008. De Raad van Staten heeft de bezwaarmaker in het gelijk gesteld. Het plan is bijgesteld waarbij het perceel van de bezwaarmaker buiten het plangebied is gelaten. Hierdoor zal 1 woning minder gebouwd kunnen worden.

Meer informatie over dit project vindt u via www.louisscheepers.nl, www.woongoed2-d.nl en www.thaal.nl.