Erasmus Universiteit Rotterdam

95e Dies Natalis

Datum
Van: 07 november 2008 14:15
Tot: 07 november 2008 16:15

---

Locatie:
Woudestein, aula

Toelichting
De Erasmus Universiteit Rotterdam viert haar 95ste verjaardag met als thema Wereldburgers in Rotterdam

Drie eredoctoraten bij 95-jarig bestaan Erasmus Universiteit Rotterdam

Tijdens de diesrede van de 95e Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam op vrijdag 7 november 2008 staan de parallellen én de lessen uit de tijd waarin Erasmus leefde centraal. Daarbij wordt vooral aandacht besteedt aan migratie, globalisering, kosmopolitisme in de tijd van Erasmus en in onze tijd.
Tevens reikt de jarige universiteit reikt drie eredoctoraten uit: aan prof.dr. Guido Calabresi, emeritus hoogleraar en voormalig decaan van de Yale University Law School, aan prof.dr Sonia Livingstone van de London School of Economics and Political Science en aan prof.dr. Hau Lee van de Graduate School of Business van Stanford University.

Prof.dr. Guido Calabresi is emeritus hoogleraar en voormalig decaan van Yale University Law School en rechter van het US Federal Court of Appeals for the Second Circuit. Hij ontvangt het eredoctoraat voor zijn baanbrekend werk op het gebied van de economische analyse van het recht. Zijn erepromotor is prof.dr. Roger van den Bergh.

Hoogleraar Media en Cultuur prof.dr. Suzanne Janssen (FHKW) is erepromotor van prof.dr. Sonia Livingstone, voor haar onderzoek naar nieuw mediagebruik van kinderen en jongeren. Livingstone is hoogleraar Sociale Psychologie aan de London School of Economics and Political Science en doet vernieuwend onderzoek naar media en communicatie.

Prof.dr. Hau Lee is een van de toonaangevende wetenschappers op het gebied van supply chain management. Zijn erepromotor is prof.dr. Jo van Nunen, hoogleraar in Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Op eigen wijze brengen prof. Hans Trapman en acteur Herman Gilis Erasmus tot leven tijdens de diesplechtigheid.