Gemeente Alphen aan den Rijn

voor excellente dienstverlening

Gemeente gaat voor excellente dienstverlening

Het is voorjaar 2015. Bij het Servicecentrum van de gemeente Alphen aan den Rijn is het druk. Hier wordt tachtig procent van de vragen van zowel inwoners als bedrijf afgehandeld. Hetzij via de balie, post, email, website of telefoon. Op een voor de klant snelle, kundige en juiste manier. Daar wil de gemeente Alphen aan den Rijn naar toe als het gaat om dienstverlening. Vandaag heeft het college een eerste stap gezet met het instemmen met de visie op dienstverlening en het programmaplan om de visie te implementeren.

Nog niet zo lang geleden heeft de gemeente een
klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Hieruit kwam naar voren dat de klanten van de gemeente de dienstverlening met een 7,8 beoordeelden. Daar neemt de gemeente geen genoegen mee. In Alphen aan de Rijn streven we excellente dienstverlening na. Dat betekent dienstverlening die aansluit op de vraag en logica van inwoners en bedrijven. Of het nu via de balie, de telefoon, de email of via de telefoon loopt. Het cijfer geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar er is nog een hoop te winnen, aldus wethouder Schings.

De komende jaren werkt de gemeente verder aan de realisatie van de visie door het optimaliseren van de dienstverlening. Daarbij wordt veelal aansluiting gezocht bij landelijke trends zoals de invoering van de omgevingsvergunning. Er is gekozen voor een programmatische aanpak. Alle doelstellingen en voorgenomen activiteiten tot 2015 zijn opgenomen in een programmaplan. Ook schakelt de gemeente de hulp in van haar klanten. Zowel inwoners als bedrijven worden gevraagd om mee te helpen de dienstverlening verder vorm te geven. In eerste instantie gebeurt een hoop achter de schermen door het afstemmen en verbeteren van de werkprocessen en initiatieven. Maar uiteindelijk gaat de klant het merken. Het is een kwestie van tijd.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn