Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 07-10-2008

Fietsers onder invloed van alcohol opgepakt

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagvond rond 17.30 uur een 48-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Ze fietse over de Robijndijk en viel van haar fiets af. Uit de blaastest bleek dat ze teveel had gedronken. Ze blies 1210 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 50-jarige fietser uit Oud Gastel is in de nacht van maandag op dinsdag op de Gastelseweg opgepakt. Hij blies 710 ug/l.
Rond 03.15 uur is op de Molenstraat een 48-jarige Roosendaler op de fiets opgepakt. Hij blies 830 ug/l. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist rijdt auto in de sloot

STEENBERGEN: Een 50-jarige man uit Bergen op Zoom is maandagavond rond 23.00 uur opgepakt voor rijden onder invloed. Hij. De man verloor op de Steenbergseweg de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Hij is op de kant geklommen en bij zijn auto blijven wachten. Agenten hebben de man meegenomen naar het bureau en een blaastest afgenomen. Hij blies 325 ug/l terwijl 220 ug/l is
toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is uit de sloot getakeld.

Man betrapt op het knippen van henneptoppen

OUDENBOSCH: De politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur een 39-jarige man uit Oudenbosch aan het Tivoliplantsoen gearresteerd. Na een anonieme melding brachten agenten een bezoek aan een woning in het Tivoliplantsoen. Op locatie bleek dat enkele personen henneptoppen aan het knippen waren. De eigenaar van de woning is aangehouden. In totaal zijn ruim 1300 gram aan henneptoppen in beslag genomen. Ook is het hennepafval meegenomen. De verdachte vertelde dat de hennep voor eigen gebruik was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man opgepakt voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 17.00 uur een 35-jarige man uit Putte op het politiebureau aangehouden voor
stalking.
De politie werd gewaarschuwd vanwege een ruzie. Agenten reden naar de woning van de vrouw en probeerden te bemiddelen in het conflict. Er werd over en weer gescholden. Daarbij uitte de man bedreigingen naar de vrouw. De vrouw heeft ter plaatse aangifte gedaan. Op het bureau aangekomen stond daar de verdachte om aangifte te doen van stalking door de vrouw. De man is aangehouden voor bedreiging. Het gaat om een langer lopend conflict tussen de man en zijn ex-vriendin.

Politie houdt verkeerscontrole

NIEUW VOSSEMEER: Op de rijksweg heeft de politie maandagmiddag rond 07.50 en 10.45 een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 536 voertuigen gecontroleerd. 46 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

OUDENBOSCH: Aan de Bosschendijk heeft de politie maandagmiddag tussen 12.25 uur en 14.55 uur 1591 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 125 bestuurders reden te hard. 75 km/u was de hoogst gemeten snelheid waar 50 km/u is toegestaan. Ze krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Man rijdt tegen bromfietser aan

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag rond 17.15 uur vond op de Ruytershoveweg een aanrijding plaats tussen een automobilist en een scooter. Een 75-jarige man uit Halsteren reed met zijn auto over de Ruytershoveweg en wilde linksaf de Bergsebaan inrijden. Hij zag de scooterrijder over het hoofd en reed tegen de jongen aan. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Kruisland is met verwondingen aan zijn been meegenomen naar het ziekenhuis. De automobilist heeft een verklaring afgelegd.

Auteur: Eefje Klijberg