Gemeente Etten-Leur

Bioscoop mag nog niet open voor publiek

Bioscoop mag nog niet open voor publiek

De bioscoop Cine-Service in de Binnentuin in Etten-Leur mag vooralsnog niet open voor het publiek. Het gemeentebestuur heeft aan eigenaar Lindekwartier Bouw & Vastgoed BV te Deurne geen toestemming gegeven om het nieuwe pand in gebruik te nemen, omdat er op vele punten niet wordt voldaan aan de bouwvergunning. Exploitant Carlo Lambregts had het voornemen om donderdag aanstaande (9 oktober) de eerste filmvoorstellingen te geven, maar moet daar nu van af zien.

De voorschriften in de bouwvergunning waaraan op dit moment niet wordt voldaan, liggen vooral op het gebied van de (brand)veiligheid. Het B en W-college tilt zwaar aan het nakomen van deze voorschriften, omdat het geen enkel risico wil lopen als het gaat om de veiligheid van bezoekers van de bioscoop. Bij een maximale bezetting van de vier bioscoopzalen zijn er een kleine 600 filmgangers binnen.

Het B en W-college heeft eigenaar Lindekwartier aangezegd pas een hercontrole van de bouwvergunning te zullen laten uitvoeren, als de eigenaar aan de bouwvoorschriften heeft voldaan. Eerst nadat bij de hercontrole is gebleken dat er volledig uitvoering is gegeven aan de bouwvergunning, geeft het B en W-college toestemming om de bioscoop open te stellen voor het publiek.

20081007\pwm\0459

Vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl