FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Cao-conflict Bijenkorf betekent vakbondsactie tijdens Drie Dwaze Dagen

FNV Bondgenoten gaat vanaf donderdag actie voeren bij de Bijenkorf. De Bijenkorf deed maandagavond een eindbod voor een nieuwe cao. Dit eindbod is door FNV Bondgenoten afgewezen.

Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten: "De cao van de Bijenkorf is al acht maanden verlopen en het bedrif biedt absoluut onvoldoende om nu tot een nieuwe cao te komen. Ik had gehoopt dat ze maandag met een goed bod zouden komen en acties niet nodig zouden zijn. Maar met het bod dat ze nu hebben gedaan, is een actietraject onvermijdelijk geworden."

De acties beginnen donderdag tegelijk met de Drie Dwaze Dagen. Van der Ploeg: "Tijdens die dagen komen er jaarlijks heel veel mensen in de verschillende vestigingen van de Bijenkorf. Dat is een mooi moment om mensen te laten weten dat de Bijenkorf voor de werknemers geen leuke winkel is."

In het eindbod wilde de Bijenkorf niet tegemoet komen aan de vakbondseis dat er geen nieuwe verslechteringen voor personeel mogen worden ingevoerd. "Met voorstellen als het afschaffen van de seniorenregeling, het invoeren van nieuwe, lagere salarisschalen zonder aan te geven voor welke functies die gaan gelden en verregaande flexibilisering van werknemers, kunnen wij echt niet akkoord gaan. Wanneer je daarbij optelt dat ze verschillen in beloning willen invoeren voor huidige en nieuwe werknemers en een te laag loonbod doen, kan ik niet anders dan oproepen tot actie," aldus Van der Ploeg.