FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten wil uitstel verkoop ABN Amro

"Het is beter ABN Amro nu nog niet te verkopen," zegt Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten. Kiburg meent dat het bericht dat ING geen bod uitbrengt op ABN Amro en de bank op dit moment nog niet verkocht is geen problemen oplevert.

"Integendeel, het biedt de onderneming de mogelijkheid om te wachten met verkoop tot de markt weer stabieler is. Daarmee wordt de rust in het bedrijf hersteld en kan de bank de draad oppakken om weer optimaal rendabel te worden. Dat is goed voor de werknemers en voor de toekomst van de bank."

Veel werknemers zullen volgens Kiburg een zucht van verlichting slaken nu de overname door ING niet doorgaat. "Veel medewerkers van ABN Amro waren bang voor massale ontslagen wanneer de bank door ING zou worden overgenomen. Die angst is met dit bericht verdwenen," aldus de vakbondsbestuurder.

De onzekerheid over de toekomst is bij de werknemers van ABN Amro voorlopig nog niet verdwenen. De eis van FNV Bondgenoten om als partner aan tafel te zitten bij onderhandelingen over de verkoop van de bank, blijft dan ook staan. Kiburg: "Wij hopen dat de verkoop van ABN Amro nog een periode uitgesteld wordt. Daarnaast benadrukken wij dat er bij voorbaat moet worden gezocht naar een koper gezocht die de werknemers niet laat vallen."