Gemeente Duiven


Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw C.J. (Toos) Arends-Teunissen
---

foto Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw C.J. (Toos) Arends-Teunissen Op maandag 6 oktober 2008 ontving mevrouw Arends-Teunissen uit handen van burgemeester Henk Zomerdijk een Koninklijke Onderscheiding.

Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de ledenvergadering van carnavalsvereniging De Deurdreiers.
Mevrouw Toos Arends ontving de Koninklijke Onderscheiding voor haar vele werkzaamheden bij de carnavalsvereniging.


1983-2007:
Gedurende 25 jaar achtereen heeft Toos tijdens pronkzittingen van CV De Deurdreiers als artieste opgetreden. Zij heeft de Groessense bevolking en haar vele bewonderaars uit de regio vermaakt met haar humor en verrassende optredens.


1985-1995:
Toos heeft in de creatie als Leida uut de Oosthoek jarenlang belangeloos opgetreden als buurtredner bij CV De Toetenburgers. Zij was een zeer gewaardeerde artiest tijdens de pronkzittingen.


1986-heden:
Voorzitter, organisator en buutredner cv De Deurdreiers. Mede door haar inzet is de vereniging gegroeid. Zij deed ook optredens voor de kinderen (dansgarde) hielp hen mee met het voorbereiden en instuderen. Zij deed ook optredens als buutredner voor de bejaarden. Toos ontwerpt en maakt kleding voor het kindercarnaval in Groessen. Werkt mee op school aan de voorbereidingen van de kinderpronkzitting.

Bij de beoordeling van het voorstel worden in aanmerking genomen dat de activiteiten van decorandus vanaf 1983 ten goede komen aan de lokale gemeenschap. Mevrouw Toos Arends kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

Fotografie Marion keijzer