Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 07-10-2008

Politie arresteert man voor gewapende overval

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur een 35-jarige Bredanaar in zijn woning opgepakt. Hij wordt verdacht van een
gewapende overval op een winkel die op 1 oktober op de Haagdijk plaatsvond. De man is in verzekering gesteld.

De verkoopster hielp een klant toen een man de winkel binnenkwam. Hij liep naar de kassa en duwde de medewerkster weg. Hij bedreigde haar met een mes, deed een greep naar de kassa en rende richting de uitgang. De klant, een 82-jarige man, probeerde de dader de weg te versperren door zijn winkelwagentje richting de man te duwen. De overvaller raakte enigszins uit balans, maar wist het karretje terug te duwen. Deze kwam vervolgens tegen de bejaarde man aan waardoor hij viel. Op straat heeft een fietser de achtervolging ingezet en de politie gewaarschuwd. Met verschillende eenheden kwam de politie ter plaatse en heeft de omgeving afgezocht. De politie heeft een
uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in de aanhouding van verdachte.

Politie arresteert fietsendief

PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdagochtend rond 06.00 uur een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden voor fietsendiefstal. De jongen is in verzekering gesteld. De politie stelde een onderzoek in nadat een aangifte van fietsendiefstal was opgenomen. Zijn fiets was eind augustus gestolen in Prinsenbeek. Met behulp van getuigeverklaringen kon de verdachte aangehouden worden. Hij is in zijn woning opgepakt.

Bredanaar betrapt voor stelen flessen douchegel

BREDA: Een 55-jarige Bredanaar is maandagavond omstreeks 18.30 uur bij een supermarkt aan de Belcrumweg gearresteerd. Een medewerker zag dat de man enkele flessen douchegel in zijn zak stopte en deze niet afrekende bij de kassa. De man is overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man heeft hennepkwekerij in zijn woning

BREDA: De politie heeft een 24-jarige man uit Breda in zijn woning in de Hudsonstraat opgepakt. Agenten hebben zijn woning doorzocht en vonden een in werking zijnde hennepkwekerij. De man had zo'n 27 hennepplanten en apparatuur voor twee hennepkwekerijen. Verder vond de politie in zijn huis een vals geldbiljet van 200,-. Ook dit is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt schennispleger

BREDA: Maandagavond rond 22.45 uur is een 15-jarige vrouw op de Piet Avontuurstraat slachtoffer geworden van openbare schennispleging. Het meisje was bezig met haar krantenwijk toen een man naar haar toe kwam. Hij liet in bijzijn van het meisje zijn broek zakken. Het meisje zocht hulp bij een woning. De politie heeft haar aangifte opgenomen en is een onderzoek gestart. Het signalement van de man luidt als volgt: De man van ongeveer 40 jaar heeft een ronde baard en een snor. Hij had zijn zwarte haar opgestoken, zodat het leek alsof hij een tulband op had. De man droeg een wolle jas en was verder donker gekleed. De politie roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900-8844.

Politie houdt verkeerscontrole: 31 bekeuringen

BREDA: Dinsdagmorgen tussen 08.00 uur en 08.45 uur hebben agenten een verkeerscontrole gehouden op de Wilhelminasingel, Generaal
Maczekstraat en het Wilhelminapark. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, verkeersouders van een nabijgelegen school en de wijkraad over het gedrag van fietsende jongeren. Dit resulteerde in totaal in 31 bekeuringen voor onder andere fietsen op het trottoir, onvoldoende rechts houden en het negeren van een rood verkeerslicht.

Auteur: Eefje Klijberg