Gemeente Venray

vrij voor inspraak

07 oktober 2008

College geeft concept wijkontwikkelingsplan Centrum-West vrij voor inspraak

Het college geeft het concept wijkontwikkelingsplan Centrum-West vrij voor inspraak. Het gebiedspanel Centrum-West, bestaande uit Wijkraad Noord-West, Synthese, Politie, Wonen Venray, Zorggroep Noord-Limburg en de gemeente Venray, heeft in de afgelopen maanden gewerkt aan dit plan.

Het wijkontwikkelingsplan bestaat uit een analyse van de wijk, een visie op de wijk waarin beschreven is hoe Centrum-West er over ca tien jaar uit zou moeten zien en een uitvoeringsprogramma om deze visie te realiseren.

Het gaat om een conceptplan omdat het gebiedspanel, voordat het plan wordt vastgesteld door de raad, dit eerst nog wil presenteren aan de bewoners van de wijk. Na de presentatie van het wijkontwikkelingsplan bestaat voor de bewoners volop de gelegenheid om met het gebiedspanel in discussie te gaan. Wellicht komen vanuit de bewoners van Centrum-West nog onderwerpen en goede ideeën ter sprake die opgenomen moeten worden in het wijkontwikkelingsplan, voordat dit definitief wordt vastgesteld. Wethouder Elly van Dijck is, als verantwoordelijk portefeuillehouder bij deze presentatie aanwezig.

De bewoners van Centrum-West worden van harte uitgenodigd om op 23 oktober a.s. bij de presentatie aanwezig te zijn. De presentatie wordt gehouden in de aula van Gildeopleidingen, Westsingel 1. De avond begint om 20.00 uur.

Het concept wijkontwikkelingsplan kunt u vinden op