Voedingcentrum


Supermarkt kan gezonder

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) overhandigt vandaag het zichtboek GEZOND aan de Tweede Kamer. Daarin brengt de brancheorganisatie de ontwikkelingen op het gebied van gezondere supermarkten in kaart. Het Voedingscentrum onderschrijft dat de supermarkt een grote rol speelt in de gezonde keuze van de consument.

De supermarktbranche wil met het Zichtboek GEZOND laten zien dat ze volop inspeelt op de wens van de consument naar gezonde producten. Het Voedingscentrum denkt dat de branche inderdaad een belangrijke rol heeft. Supermarkten bepalen immers wat er wordt ingekocht. Is een product minder zout, dan eten we minder zout.
Zo kan een supermarkt ook energierijke producten in kleinere porties verkopen, of groente en fruit zo verpakken dat het gemakkelijker is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te halen. Het Voedingscentrum heeft samen met de Consumentenbond een checklist gemaakt die supermarkten kunnen gebruiken voor een nog gezondere supermarkt.

Rondleidingen
Het Voedingscentrum gaat samen met de supermarktbranche rondleidingen organiseren voor kinderen van tien tot twaalf jaar. Zo worden kinderen op een speelse manier onder begeleiding van een diëtist bekendgemaakt met gezond en lekker voedsel. Eind oktober starten als pilot de eerste rondleidingen.