Ingezonden persbericht

Belysio is medeorganisator van 's werelds eerste autorally met foto-microblogging tijdens NaviEvent in Eindhoven.

Op 7 oktober zullen drie "Geo-journalisten" live, via hun eigen mobiele telefoon, verslag uitbrengen van deze autorally, die door drie landen voert.
Tijdens de rally, waaraan 25 teams deelnemen, zullen de allernieuwste navigatietechnologieën op de proef worden gesteld.

Eindhoven, Nederland - 30 September 2008 - Belysio, pionier op het gebied van gateway-oplossingen voor locatiegebaseerde services op mobiele telefoons, en het Navigation Event in Eindhoven kondigden vandaag aan samen de organisatie van 's werelds eerste autorally met foto-microblog voor hun rekening te nemen.
Op 7 oktober gaat deze jaarlijkse autorally van start, waarin maximaal zesendertig teams de nieuwste navigatietechnologieën van bedrijven als Garmin, TomTom en Mio zullen gebruiken en beoordelen tijdens een tien uur durende rit door drie landen.

"In voorgaande jaren liepen onze seminardeelnemers, de bezoekers van onze stands en de leden van de pers het leukste onderdeel eigenlijk altijd mis," aldus Pieter Hermans, oprichter van Navigation Event. "Dit jaar kunnen ze de rally met alle hoogtepunten vanuit de expositiehal volgen.
Tijdens het event krijgt het publiek commentaar en tweets met foto's van Belysio te zien, die groot op de wand van de expositiehal worden geprojecteerd." Wie zelf niet aanwezig kan zijn, kan deze rapportages live volgen op internet via de websites www.navigationevent.com en www.belysio.com.

"De Geo-Journal-functie van Belysio levert een toegevoegde waarde aan het microbloggen.
Gebruikers kunnen namelijk automatisch hun gefotografeerde ervaringen met commentaar door middel van labels koppelen aan bepaalde locaties en deze informatie onmiddellijk publiceren op verscheidene microblogs tegelijk," zegt John Lindsay, oprichter van WON, een business developer van disruptieve technologieën.
"Tot op heden was het niet mogelijk te bloggen via een telefoon, waarbij locaties en foto's automatisch van codering werden voorzien.
Dit geeft een extra dimensie aan de relevantie en authenticiteit van de blogposts."
Bij publicatie via het Belysio-platform worden geen premium MMS-kosten in rekening gebracht, hetgeen vaak het geval is bij het mobiel delen van foto's.

Met Geo-Journal van Belysio kan de gebruiker via een eenvoudige interface per foto bepalen wie de foto mag zien. Voorafgaand aan het uploaden van de foto kan deze van een bijschrift worden voorzien. Met behulp van geolocatie-technologie, die op vrijwel iedere 'normale' mobile werkt, kan aan iedere foto een permanent locatie- en tijdlabel worden meegegeven.
Locaties krijgen daardoor een historie-in-foto's. In het geval van publiek gemaakte foto's met geocodering kunnen andere gebruikers bepaalde locaties opzoeken en de ervaringen van mensen bij deze locatie bekijken.

Alles-in-één oplossing
Via de mobiele applicatie van Belysio hebben gebruikers toegang tot een uitgebreide reeks locatie-relevante services, zoals:
· Social Radar die u laat zien waar u vrienden zich bevinden
· Geo Journal voor het vastleggen en delen van speciale foto-momenten
· Geïntegreerde instant messaging via je favoriete IM-service - MSN, GoogleTalk, Yahoo, etc
· Twitter met locatielabels
· Locatiegebaseerd zoeken via Google en Wikipedia
· Synchronisatie, automatische back-up en herstel van adresboek
· Optie voor het integreren van andere sociale netwerken zoals MySpace, LinkedIn, Xing, Facebook, Netlog (zijn reeds geïntegreerd in de bètaversie van Belysio).

Sylvie (Geo-Journaled from Belysio)
Wolvendjik, Eindhoven, NL
Let's win this rally. See you all at the finishing line...

Over Navigation Event
Tijdens de rally's van 2005, 2006 en 2007 kregen de deelnemende teams in iedere etappe een aantal taken om uit te voeren.
Parallel aan het rijden van de race moesten de deelnemers de navigatiesystemen die ze hadden getest een beoordeling geven.
Dit jaar zullen de teams een aantal etappes rijden, waarna zowel het beste GPS-systeem wordt uitgekozen als de prijs voor het Beste Navigatie-team van 2008 wordt uitgereikt. Dit jaar is de strijd nog spannender door een aantal nieuwe, unieke onderdelen:
Intensief gebruik van verscheidene typen navigatieapparatuur (multimodal)
- PND's (Personal Navigation Devices)
- Mobiele telefoons met GPS (binnen en buiten de auto)
- In dash-systemen (nieuw dit jaar)

Een uitdagende wedstrijd, ook voor ervaren chauffeurs en navigatoren (georganiseerd door een professioneel team van rally-organisatoren).

Er kunnen maximaal 30 teams deelnemen aan deze unieke rally, die op de normale buitenwegen van de Benelux en Duitsland zal worden gereden. Aan de hand van de testresultaten van alle rallyteams zal het als beste geteste navigatiesysteem tot winnaar worden uitgeroepen. Tijdens de prijsuitreiking zal de vendor van het winnende systeem de beker voor het beste navigatiesysteem en/of de beker voor de Editor's Choice ontvangen.
De prijsuitreiking vindt op 7 oktober tijdens het avonddiner plaats.

De rally maakt deel uit van de vierde editie van het European Navigation Event, dat op 7 en 8 oktober zal worden gehouden op de High Tech Campus in Eindhoven (NL).

Over Belysio
Belysio werd in 2007 opgericht door de in Düsseldorf gevestigde ondernemer Andreas Bauer en zijn Poolse zakenpartner Grzegorz Jab o ski. In 2008 werd Belysio formeel als een afzonderlijk bedrijf in Polen geregistreerd, ondersteund door MCI, het meest vooraanstaande venture capital-bedrijf in de ICT-sector van Centraal- en Oost-Europa.
Belysio ontwikkelt technologieplatforms en is erop gericht bestaande netwerken geschikt te maken voor nieuwe, fascinerende, locatie-relevante sociale netwerk-services.

Noot voor redacties:


Ingezonden persbericht