Ingezonden persbericht


Persbericht:

Kansen en ontwikkelingen in de Duitse bouwsector

Voor bedrijven die interesse hebben in de Duitse bouw-, vastgoed- en installatiesector organiseren BouwKennis, BauInfoConsult en Business Alliance Nederland Duitsland op 7 oktober een bijeenkomst in Elten. Doel is bedrijven voor te bereiden op wat ze kunnen verwachten in Duitsland en om de mogelijkheid te bieden kennis en ervaringen uit te wisselen.

Een Duitse bouw wordt doorgaans in drie delen gefinancierd: een deel eigen kapitaal, een deel vreemd kapitaal en een deel via de rechter. Ja, de Duitse klant is veel kritischer en let veel beter op de details dan wij in Nederland van onze klanten gewend zijn. Komt er iets niet 100% overeen met de tekening, dan betekent dat `Nachbessern', ongeacht de kosten. Dit klinkt allemaal heel riskant. Toch heeft de Duitse bouwmarkt voor Nederlandse bedrijven veel potentie en kunnen we er, als we het goed doen, veel geld verdienen.

Om wat dieper in te kunnen ingaan op deze kansen en risico's hebben BouwKennis, BauInfoConsult en Business Alliance Nederland Duitsland op 7 oktober 2008 een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Dit initiatief is speciaal voor bedrijven uit Nederland die zaken (willen) doen in de bouw- en installatiesector in Duitsland.

De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot 18.30 en wordt afgesloten met een diner. Hierbij is er ook veel ruimte om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en contacten te leggen voor eventuele samenwerking. De bijeenkomst is in het Nederlands.

Tijdens de bijeenkomst geeft John Mazeland (Business Alliance Nederland Duitsland) een presentatie over de cultuurverschillenen tussen Nederlanders en Duitsers in de zakenwereld.

Julian Wolff (Nedubex) zal nader ingaan op praktische en administratieve verschillen tussen de Nederlandse en Duitse bouwsector.

Marjet Rutten (BauInfoConsult) zal meer informatie geven over de recente ontwikkelingen in de Duitse bouwsector en de verwachtingen voor de toekomst.

De kosten van de bijeenkomst bedragen (inclusief diner) 95 per persoon. De bijeenkomst vindt plaats net over de grens bij Arnhem in Elten bij hotel Wanders (www.hotelwanders.de).

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar rutten@bauinfoconsult.de met daarin uw naam, adres en BTW nummer. Deelname is beperkt, dus schrijf u vandaag nog in!

BouwKennis

Remco Tuns

010 206 6996


---- --