Ingezonden persbericht




PERSBERICHT 24 juni 2008, Nuenen, Nederland

De internationale GPS navigatie rally, 4de editie, Eindhoven 7 oktober 2008.

Op 7 oktober wordt GPS-techniek gekoppeld aan de enerverende ervaring van rally rijden. Op deze dag strijden teams met elkaar en worden tevens alle navigatiesystemen die op dit moment op de markt zijn, getest.

De rally wordt uitgezet door Maries Dinaux en Eric van Straaten. Beide heren kunnen bogen op een lange rallyervaring. Zij zullen er zeker zorg voor dragen dat zowel de geoefende rallyrijder als de beginner een onvergetelijke dag hebben. Door gebruik te maken van GPS èn mobiel internet krijgt het traditionele routeboek een heel andere dimensie!

Doelstelling Rally
De rally bestaat uit twee wedstrijden; de normale competitie tussen de rallyteams èn een wedstrijd tussen de gebruikte navigatiesystemen.
De rallyteams krijgen tijdens elke etappe een navigatiesysteem dat ze moeten gebruiken en beoordelen.
Tijdens de award uitreiking krijgen niet alleen de winnende rallyteams prijzen, maar ook de best geteste en beoordeelde navigatiesystemen.

De route
De rally wordt verreden in Zuid Oost Brabant, Gelderland en Overijssel. Deze gebieden lenen zich bij uitstek voor avontuur, spanning, competitie en rally rijden. De te rijden route is een goede balans tussen het nieuwe en traditionele kaartlezen en het rijden.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een ervaren- en een beginners klasse. De beginners klasse route zal eenvoudiger en korter zijn dan die van de ervaren klasse.

Start en finish
De startplaats zal het testcentrum van TNO zijn, midden in High Tech Automotive Campus in Helmond.
De finishplaats is evenzeer een speciale omgeving, namelijk de High Tech Campus in Eindhoven, het voormalige Nat Lab Terrein van Philips. De eerste deelnemer start om 09.00 uur. Vanaf 08.00 uur vindt de documentencontrole plaats.

Deelnemen

Deelname staat open voor nieuwe en historische automobielen en zal beperkt worden tot maximaal 50 equipes. Elke auto dient een 12 volts aansluiting te hebben (denk aan de elektrische sigaretaansteker).

De kosten van een inschrijving bedragen 250,- per team. Bij inschrijving en betaling vóór 1 augustus 2008 wordt op dit bedrag een korting van 55,- verleend.

In het inschrijfgeld is inbegrepen:

· 2 rallyschilden en alle overige wedstrijdbescheiden
· Welkomstkoffie bij TNO op 7 oktober 2008
· Lunch tijdens eerste pauze tussen de twee etappes
· Dinerbuffet in de High Tech Campus te Eindhoven
· Uitlegboek van de hele rally

· en niet te vergeten: de rally zélf!

Deze rally is een onderdeel van het European Navigation Event dat voor de 4de keer wordt georganiseerd en plaatsvindt op 7 en 8 oktober op de High Tech Campus in Eindhoven.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.navigationevent.com

Voor de redactie, niet ter publicatie

Over Jakajima
Jakajima is de kennis- en informatiebron voor de telecom, ict en consumer electronics waardeketen.

Het team van Jakajima bestaat uit professionals met lange ervaring in de Telecom, ICT en consumer electronics industrie.

Jakajima is gevestigd te Nuenen, midden tussen de Nederlandse High Tech en Automotive industrie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Hermans, CEO

Jakajima, market intelligence and innovation
De Pinckart 54
5674 CC Nuenen
Nederland
T. +31 (0)40 2631131
info@jakajima.eu
www.jakajima.eu


---- --