Gemeente Voorschoten

Ontwerpbestemmingsplan Dobbewijk ligt ter inzage

Van 7 oktober 2008 tot en met 17 november 2008 ligt het ontwerpbestemmingsplan Dobbewijk voor een ieder ter inzage. Het plangebied omvat het woon- en werkgebied in Dobbewijk en ligt tussen de spoorlijn Leiden - Den Haag en Dobbewatering inclusief een perceel ten westen daarvan. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Papelaan-West en aan de noordzijde door een brede groenstrook en watergang ten noorden van een bedrijf. Met het ontwerpbestemmingsplan ligt een akoestisch rapport ter inzage. In dit ontwerpbesluit worden hogere grenswaarden vastgesteld voor de geluidsbelasting van twee woningen vanwege een weg waarvan de aanleg mogelijk wordt gemaakt.

Leest u hier meer over het bestemmingsplan, over hoe u het kunt inzien en hoe u uw zienswijze kunt indienen. (zie onderaan)


* 30 september 2008

Ontwerpbestemmingsplan Dobbewijk
lees deze pagina voor

Rectificatie ontwerpbestemmingsplan "Dobbewijk"/voornemen vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 7 oktober 2008 tot en met 17 november 2008, gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan "Dobbewijk" voor een ieder ter inzage ligt. Dit in afwijking van de publicatie van 25 september 2008.

Het plangebied omvat het woon- en werkgebied in Dobbewijk en ligt tussen de spoorlijn Leiden - Den Haag en Dobbewatering inclusief een perceel ten westen daarvan. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Papelaan West en aan de noordzijde door een brede groenstrook en watergang ten noorden van een bedrijf.

Het doel van het bestemmingsplan is om te voorzien in een passend juridisch kader dat ruimte biedt voor de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen. Tegelijkertijd moet het bestemmingsplan rechtszekerheid bieden voor onder andere voortzetting van de woonfunctie in het woongebied en een deel van de reeds aanwezige bedrijvigheid. De geldende bestemmingsplannen voor dit gebied zijn in sterke mate verouderd. Dit betekent dat ze in steeds mindere mate geschikt zijn als planologisch toetsingsinstrument voor bouw- en gebruiksverzoeken van de bewoners en ondernemers in het plangebied. Hierom wordt voor Dobbewijk een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Met het ontwerpbestemmingsplan ligt met een akoestisch rapport ter inzage een ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor de geluidsbelasting van twee woningen vanwege een weg waarvan de aanleg mogelijk wordt gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan "Dobbewijk" en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden liggen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten en is op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur in te zien. Indien u het ontwerp bestemmingsplan in de middag wilt inzien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 071- 5600 714. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Voorschoten. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten.

Indien u uw zienswijze mondeling wilt indienen, dient u uiterlijk een week voor het einde van de terinzagetermijn contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 071- 5600 714 voor het maken van een afspraak.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ter inzage ligt, kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders van Voorschoten. U kunt uw zienswijze richten aan: burgemeester en wethouders van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. Indien u uw zienswijze mondeling wilt indienen, dient u uiterlijk een week voor het einde van de terinzagetermijn contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijk Beheer, telefoonnummer 071- 5600 752 voor het maken van een afspraak.