Time : 11:13:46
Date : 01 October 2008
Sender Name: Het KlusHuis België

Officiële opening van Het KlusCollege door Vlaams Minister Patricia Ceysens.

Op dinsdag 7 oktober as. opent Vlaams minister Patricia Ceysens om 17:00 uur in het gemeentehuis van Hoeilaart het KlusCollege van De Klussenier. Het KlusCollege voorziet in praktijk opleidingen die gegeven worden door gerenommeerde firma's als Rockwool, Gyproc, Velux en Van Marcke. Doelstelling is om een maatwerk en praktijkgericht pakket opleidingen aan te bieden en zo de officiële erkenning te creëren voor het statuut van de veelzijdig vakman. Persconferentie om 16:30 uur.

Heverlee-Leuven, 1 oktober 2008.

De Klussenier is een al 12 jaar bestaande succesvolle franchise formule die sinds 2006 ook actief is in België. Een Klussenier is een veelzijdig vakman voor renovatie, onderhoud en alle andere bouwwerkzaamheden. Omdat er geen reguliere opleiding of erkenning bestaat voor zo'n veelzijdig vakman, heeft De Klussenier zelf het initiatief genomen om hierin te voorzien met het opstarten van Het KlusCollege dat op 7 oktober as. om 17:00 uur officieel geopend wordt door Vlaams Minister Particia Ceysens.

Directeur Ernst Guldemond: 'De Klussenier is een welkome aanvulling op de markt en zeker geen concurrent voor de bouwsector. Er is een grote behoefte aan Klusseniers in België voor het uitvoeren van werkzaamheden zoals het renoveren van een badkamer, keuken, kinderkamer of het bewoonbaar maken van een zolder. Ook de kleinere onderhoudswerken waar je moeilijk vakmensen voor kunt vinden, worden deskundig uitgevoerd door De Klussenier. Deze werken zijn voor de reguliere bouwbedrijven en aannemers niet interessant omdat ze voor hen te klein zijn. En ook niet passend voor het bestaande kader van sociale klusvoorzieningen zoals de PWA'ers."

In de bouw en andere technische sectoren zijn veel mensen actief die na een technische vak- of beroepsopleiding, door hun veelzijdige werkervaring, veelgevraagde krachten worden voor het opknappen van allerlei klussen en bouwwerkzaamheden bij familie, vrienden en kennissen. Door zo buiten de uren of zelfs in bijberoep te werken, ontdekken zij hoeveel vraag hiernaar is in de particuliere sector.

En dan begint het te kriebelen, je wilt gaan starten als zelfstandig ondernemer in deze sector maar hoe pak je dat aan. En juist daarin biedt De Klussenier een prima oplossing. Kandidaten worden geholpen door de centrale organisatie Het KlusHuis België die hen de fijne kneepjes van het ondernemerschap bijbrengt en hen van A tot Z begeleidt bij het opzetten van de eigen onderneming.

Ernst Guldemond daarover: " Als je niet bekend bent met de administratieve vereisten en de werking van de verschillende instanties, wordt je al snel afgeschrikt door al het papierwerk. Wij nemen dat over van de kandidaten, stellen een ondernemingsplan op en verzorgen de financiering, verzekering en administratie. Maar ook de beletterde bestelwagen, kleding, drukwerk en vooral de marketing en promotie. Voor de daadwerkelijke start volgt eerst de ondernemerstraining die alle Klusseniers moeten volgen. Zo kunnen starters zich concentreren op hun vak en regelen wij de rest."

Momenteel zijn er 21 Klusseniers actief en is de toegevoegde waarde van deze formule in praktijk bewezen. Zo zijn er in Nederland al ruim 200 actief. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied is van essentieel belang, ook voor zelfstandig ondernemers, en dat geldt uiteraard ook voor Klusseniers. Daarom moet je gerichte vakopleidingen kunnen volgen.

Guldemond vervolgt: "Het bestaande aanbod aan vakopleidingen past niet bij de behoefte van kleine zelfstandigen. Om zich te kunnen vormen tot polyvalent vakman zouden zij dan eerst enkele jaren na elkaar diverse avondopleidingen moeten volgen om alle vereiste diploma's te behalen. Daarom hebben wij het initiatief genomen om Het KlusCollege op te starten. Doelstelling is om een maatwerk en praktijkgericht pakket opleidingen aan te bieden en zo de officiële erkenning te creëren voor het statuut van de veelzijdig vakman.

Om dit te realiseren gaan Rockwool, Gyproc, Velux en Van Marcke actieve ondersteuning geven aan het KlusCollege door hun service- en opleidingsfaciliteiten open te stellen voor Klusseniers. Bij de start is gekozen voor een actueel thema namelijk verbouwen van bv. zolders tot een moderne leefruimte, voorzien van alle comfort van deze tijd. Bijkomend voordeel is dat daardoor tot 65% energie bespaart kan worden. Gezien de huidige energieprijzen geen overbodige luxe.

Op deze manier bieden wij een praktijkgerichte, degelijke opleiding die aansluit bij de markbehoeften van vandaag. Omdat alle Klusseniers ook aangesloten zijn bij de Confederatie Bouw, kunnen wij een goede kwaliteit en service garanderen."

Praktische informatie:

De officiële opening op 7 oktober van Het KlusCollege door Vlaams minister Patricia Ceysens zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Hoeilaart, Jan van Ruusbroecpark, waar burgemeester Tim Vandenput ons graag zal ontvangen.

16.30 - 17.00 uur Persconferentie met sprekers van alle betrokken partijen.

* Het KlusHuis België, Ernst Guldemond, directeur
* Confederatie Bouw, Chris Slaets, directeur Brussel Vlaams Brabant
* Gyproc, Frank Van Zeebroeck, directeur verkoop
* Van Marcke, naam spreker volgt

* Rockwool, Jean Seghers, sales manager Belux bouw/systems
* Velux, Yves Sottiaux, commercial manager

17.00 - 17.30 Start officiële gedeelte; inleiding en korte toelichting door sprekers van betrokken partijen. Officiële opening Het KlusCollege door Patricia Ceysens.

17.30 Receptie met hapje en drankje

De Klussenier is de franchise formule van Het KlusHuis België BVBA. De Klussenier is marktleider in de Benelux en steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen om deze veelzijdige vakman in te schakelen.

De Maatschappelijke zetel is gevestigd in Overijse en ons kantoor bevindt zich in Heverlee-Leuven.

Wilt u meer informatie over onze formule en activiteiten, neem dan contact op met onze directeur Ernst Guldemond op te. 02 - 687 28 46 of gsm 0474 - 50 29 59.

De bijlage (foto) is beschikbaar op www.pressreleases.be.

URL: http://www.klussenier.be

Link to Press Release - NL