Ingezonden persbericht


Energiebeurs is CO2 neutraal in s-Hertogenbosch

s-Hertogenbosch, 2 oktober 2008 - De vakbeurs Energie2008, die van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen s-Hertogenbosch wordt gehouden wordt geheel CO2 neutraal. Alle uitstoot die de beurs genereert,energie van de beurs zelf, vervoer van de bezoekers en dergelijke, wordt gecompenseerd. Daartoe heeft de organisator een overeenkomst gesloten met CNG, de Climate Neutral Group, die in Nederland de CO2-compensatie verzorgt. Alhoewel de beursorganisator graag een project in Nederland had gesteund is dat onmogelijk. Dat komt omdat de Nederlandse overheid alle projecten met vermeden CO2-uitstoot onder het Kyotoprotocol laten vallen om zo de doelstellingen te halen. Een project in Nederland zou daarom dubbeltelling betekenen. Nu is gekozen voor een bijdrage aan het Te Apiti Wind Farm Project in Nieuw Zeeland.

EnergieAward

Tijdens de opening van de beurs zal een vertegenwoordiger van CNG de beursleiding een certificaat overhandigen. Daarnaast zal de EnergieAward 2008 worden uitgereikt. Deze Award is bestemd voor het meest opvallende energiebesparingsproject van Nederland. Zeven zeer gekwalificeerde energiedeskundigen hebben daartoe een jurering uitgevoerd.

Innovatieprijs

Op een slotmanifestatie s middag op 9 oktober reikt de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, de Energie Innovatie Prijs uit voor de meest innovatieve inzending van de beurs. Hiervoor heeft een andere jury van professionals een oordeel geveld. Daarnaast zullen goed ingevoerde energiedeskundigen debatteren over de maatregelen die het kabinet op Prinsjesdag wel of niet aangekondigd heeft.

Energie inkoop

Naast het kennisnemen van allerlei nieuwe ontwikkelingen en producten kan men op deze vakbeurs ook advies inwinnen over onder meer het verbeteren van bedrijfsprocessen, de aanschaf van energiebesparende installaties en de inkoop van energie. Verder bestaat de mogelijkheid om energiefacturen te laten beoordelen. Bovendien kan de bezoeker kennis opdoen via inloopvoordrachten en drie congressen.

De congrestitels zijn:


- Hergebruik restwarmte, benutten en besparen


- Het Energielabel, ontwikkelingen en kansen


- Energietransitie bij renovatie, naar de passief bouwen standaard