Gemeente Dalfsen

Opgroeien in Dalfsen: thema-avonden over de jeugd

02-10-2008

Op 7, 8 en 9 oktober organiseert de gemeente Dalfsen thema-avonden over de jeugd.

Opgroeien in Dalfsen: thema-avonden over de jeugd

Dalfsen/Nieuwleusen/Lemelerveld - Op 7, 8 en 9 oktober organiseert de gemeente Dalfsen thema-avonden over de jeugd. Onder de noemer "Opgroeien in Dalfsen" wil de gemeente met de inwoners van gedachten wisselen over het jeugdbeleid. De thema-avonden worden georganiseerd in het kader van Toekomstvisie Dalfsen 2020.

De Gemeenteraad van Dalfsen houdt zich dit jaar bezig met het opstellen van een nieuwe toekomstvisie: Toekomstvisie Dalfsen 2020. Er zijn dit jaar al diverse activiteiten geweest om de bevolking mee te laten denken en praten over de toekomstvisie. Met de thema-avonden over 'Opgroeien in Dalfsen' wil de gemeente graag met haar inwoners van gedachten wisselen over het te voeren beleid met betrekking tot jeugd. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:
· voorzieningen voor de jeugd

· huisvesting

· recreatie

· onderwijs

· overlast

· drankgebruik

De drie bijeenkomsten worden gehouden op:

· 7 oktober in het Hof van Dalfsen te Dalfsen

· 8 oktober in De Viersprong te Nieuwleusen

· 9 oktober in zaal Reimink te Lemelerveld
De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en zijn om ongeveer 21.30 uur afgelopen. Iedereen die is geïnteresserd in dit onderwerp is van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.

Scholenproject
De gemeenteraad van Dalfsen heeft speciale belangstelling voor de jeugd. De jonge inwoners van de gemeente Dalfsen hebben in 2020 de puberleeftijd bereikt, of zijn tegen die tijd inmiddels volwassen. Om ook vanuit de jeugd een inbreng te krijgen is in samenwerking met de basisscholen het project www.detoekomstvandalfsen.nl opgezet. Door middel van deze website kunnen de leerlingen van de hoogste groep(en) hun ideeën plaatsen op deze website.