Vopak NV

Persbericht

Vopak koopt terminal in Indonesië

Rotterdam / Verenigde Staten, 7 oktober 2008

Vopak heeft overeenstemming bereikt met Mitsui & Co over de aankoop van 95% van het aandelenbelang in PT Pro-Intercontinental Terminals Indonesia (Prointal). De resterende 5% van het aandelenbelang is in handen van PT Intimitra Pratamausaha, een Indonesisch ingenieurs- en aannemersbedrijf. De terminal doet dienst als importterminal voor chemieproducten en verzorgt de afhandeling van aangevoerde chemieproducten door schepen en biedt daarvoor de benodigde opslag en overslagdiensten. Door de acquisitie van de terminal betreedt Vopak de Indonesische markt voor de opslag van bulkvloeistoffen en versterkt het tevens haar aanwezigheid in de sterk ontwikkelende Aziatische regio.

De terminal zal de naam Vopak Terminal Merak gaan dragen en is gelegen in de haven van Merak. Merak maakt deel uit van de provincie Bantan, dat gelegen is in West Java, Indonesië en wordt beschouwd als een van petrochemische hublocaties van het land. De terminal bestaat uit 33 tanks met een totale opslagcapaciteit van 76.900 kubieke meter (cbm). Er is land beschikbaar voor het uitbreiden van de terminal.

Naast deze acquisitie in Indonesië bouwt de joint venture van Vopak en AKR Corporindo momenteel de Vopak Jakarta Terminal, een terminal voor olieproducten in de haven van Tanjung Priok in Jakarta. De eerste fase, 250.000 cbm opslagcapaciteit, zal in de tweede helft van 2009 operationeel zijn.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 26 miljoen cbm in 32 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010-4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com


---- --