Nederlandse internet start up haalt 100.000 euro op

07/10/2008 08:03

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, October 7 /PRNewswire/ -- Het startend internet bedrijf iDiDiD, spreek je uit als "I Did it", heeft een financiering van 100.000 euro binnengehaald.

Het geld, afkomstig van een investeerder die anoniem wil blijven, zal gebruikt worden om het management team te versterken en het aantal programmeurs verder op te voeren.

Na de eerste opstart van de internet site zal iDiDiD internationaal gaan doorbreken.

Dit zal gebeuren nadat de internetsite volledig "up and running" is en alle eventuele kinderziektes zijn opgelost. iDiDiD is in een ver gevorderd stadium met grote investeerders om de internationale ambitie te financieren.

iDiDiD is een sociaal netwerk rondom je online identiteit en evenementen. Het netwerk doet zijn best om haar leden te leren kennen en hun daarna van dienst te zijn met relevante uitgaanstips en aanbevelingen op het gebiedt van hobby, muziek, school, werk, sport, reizen, entertainment en lifestyle. Een belangrijk aspect hierbij is het vormen van je online identiteit, iDiDiD noemt dit je "iDNA".

Om dit iDNA te vormen biedt iDiDiD haar gebruikers de mogelijkheid om hun profielen op andere netwerken te bundelen tot één groot profiel, waardoor er een beeld ontstaat van iemands online identiteit. Er ontstaat dan bijvoorbeeld een combinatie van je sociale identiteit van Hyves, je werk identiteit van LinkedIn, je school identiteit van Schoolbank en je muziek identiteit van Last.fm. iDiDiD probeert daarna dit "iDNA" te matchen aan evenementen zoals beurzen, concerten, voorstellingen, films maar ook aan cd, boek en games releases.

Momenteel bevindt iDiDiD zich in de alpha fase wat zoveel wil zeggen als dat er een beperkte versie online staat die door een kleine groep gebruikers wordt getest.

Er worden nu wekelijks nieuwe functionaliteiten toegevoegd en planning is om over ongeveer 1,5 maand een grote groep gebruikers toe te laten tot het systeem.

iDiDiD is opzoek naar mensen die de nieuwe internetsite willen uitproberen.

Voor meer informatie kunt u naar http://www.ididid.eu.

Voor meer informatie : Arjan Stroeve +31(0)6-55911424






-