Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Samen leven vraagt om maatschappelijk investeren

BARENDRECHT (dinsdag 7 oktober 2008) ­ In de begroting 2009 van Barendrecht komt duidelijk tot uiting dat het college kiest voor investering in `Samen Leven'. De explosieve groei van Barendrecht is bijna ten einde. Het college gaat door met het richten van haar aandacht op investeren in de Ba- rendrechtse maatschappij, met als doel het bevorderen van de sociale cohesie. Daarnaast zet het college in op investeren in de kracht van de lokale economie en de verdere versterking van de ge- meentelijke dienstverlening. Het gemeentebestuur volgt hiermee de rode draad uit het collegepro- gramma `Samen Wonen, Samen Werken, Samen Leven'.

Wethouder Martin Schreurs van Financiën is tevreden over de begroting 2009: "De begroting laat een staal- tje laveerkunst zien. We moeten laveren om binnen onze financiële mogelijkheden onze ambities te kunnen blijven verwezenlijken. Ik ben er trots op dat het ons gelukt is om dat op een verantwoorde wijze te doen. Daarbij letten we er op dat we dit doen vanuit een stevige financiële basis. Met een balans tussen het starten van nieuwe activiteiten enerzijds en het afronden en inbedden van reeds gestarte activiteiten anderzijds. Daarbij moeten we sommige ambities temporiseren. Uitgangspunt daarbij is: we doen vooral die dingen die voor onze inwoners van belang zijn. Het motto van de begroting is niet voor niets `2009, maatschappelijk investeren in Barendrecht'. Investeren in `Samen Leven' dus."

Op koers
De begroting 2009 is de derde begroting van het huidige college. Wethouder Scheurs blikt terug: "In het collegeprogramma `Samen Wonen, Samen Werken, Samen Leven' hebben we een aantal ambities met elkaar afgesproken. Bij de realisatie hiervan zitten we op koers. Met `we' bedoel ik in dit geval niet alleen het college, maar ook bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties waarmee we samenwerken. Want we zoeken die samenwerking steeds meer op. En het werkt! Hiervan zijn genoeg voorbeelden, zoals de Centrumontwikkeling, Wijkregie en de herstructurering van Bedrijventerrein-Oost."

Behandeling en vaststelling begroting 2009
Op dinsdag 29 oktober is er een gezamenlijke commissiebehandeling van de begroting. Als de agenda van de commisievergadering van 28 oktober het toelaat, wordt op de 28e al begonnen met de behandeling van de begroting Op maandag 10 november stelt de gemeenteraad de begroting vervolgens vast. De vergade- ringen starten alle avonden om 20.00 uur.

Noot voor de pers,