Ingezonden persbericht


Persbericht

Ahoy kiest glasvezelverbinding van Eurofiber

Oplossing maakt ook aansluiting op Hilversumse Mediapark mogelijk voor live-uitzendingen van evenementen

Utrecht, 7 oktober 2008 Ahoy Rotterdam, de bekende multifunctionele evenementenaccommodatie in Rotterdam, heeft gekozen voor een onbelichte glasvezelverbinding van Eurofiber om een koppeling te maken met het eveneens in Rotterdam gevestigde datacenter Spaanse Kubus. De glasvezelverbinding vormt de basis voor een snelle, schaalbare aansluiting op het internet. Bovendien kan de verbinding worden gebruikt voor het doorzetten van livetelevisiebeelden naar het Hilversumse Mediapark.

Met de glasvezelverbinding naar datacenter Spaanse Kubus, is Ahoy aangesloten op de diensten van internet service provider NL-ix. De verbinding zal worden ingezet voor het dagelijkse internetgebruik van Ahoy-medewerkers en voor het over het internet uitzenden (narrowcasting en internetstreaming) van grote evenementen. Tijdens beurzen en evenementen treedt Ahoy op als internet service provider voor deelnemers. Ook zij kunnen dan gebruikmaken van deze faciliteiten. Verder legt de glasvezelverbinding de basis voor een eenvoudige en kostenefficiënte koppeling met het Mediapark in Hilversum. Hiermee is Ahoy in staat live-uitzendingen snel en probleemloos door te sturen voor verspreiding door de omroepen. Behalve voor livetelevisie zal de verbinding ook worden toegepast voor concertregistratie.

Pay as you use
De glasvezelverbinding zal door Ahoy zelf worden belicht. Daarbij is gekozen voor een bandbreedte van 1 Gbps. De gemiddelde capaciteitsbehoefte voor dagelijks internetgebruik is echter niet meer dan 100 Mbps. Daarom heeft Ahoy de keuze gemaakt voor een oplossing van NL-ix (BGP-4) om de capaciteit van de internetaansluiting op te schalen als dat nodig is, zoals bij webuitzendingen of grote evenementen. Deze flexibele pay as you use -oplossing is zeer interessant vanuit kostenperspectief.

Deze oplossing van Eurofiber geeft ons veel vrijheid om de verbinding flexibel en financieel voordelig in te zetten en snel in te springen op wensen van klanten. We kunnen straks ook zelf routeren en zo bijvoorbeeld deelnemers op een vakbeurs een snelle internetverbinding leveren , zegt Samiech Alloush, Manager ICT van Ahoy.

De glasvezelverbinding van Ahoy is eind september opgeleverd.


- Einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Over Ahoy Rotterdam
Ahoy Rotterdam is een moderne accommodatie met ruimte voor business en entertainment. Onderdeel van de organisatie is Ahoy/Multi Media, een afdeling die alle netwerken voor internet, datacommunicatie en audiovisuele toepassingen binnen Ahoy beheert. Ahoy/Multi Media biedt uiteenlopende diensten aan, van een kraakheldere telefoonverbinding op een beursstand tot live streaming toepassingen waarmee een evenement via internet kan worden gevolgd. Ahoy/Multi Media heeft alle kennis in huis en kan ict-wensen van klanten binnen Ahoy optimaal realiseren waarbij de klant één partner heeft voor telefonie, internet, pc's, plasma's en lcd's.