Port of Rotterdam

Nieuwe directeur industrie voor Havenbedrijf

07-10-2008

Op 1 november 2008 treedt Bas Hennissen in dienst bij het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) om twee maanden later Pieter van Essen op te volgen als Directeur Procesindustrie en Massagoed.

Hennissen (43) startte zijn carrière in de chemische industrie in 1990 bij Shell Chemicals in Rotterdam en zette deze voort in Parijs en Houston. Vanaf 2004 werkte hij voor Hexion in Rotterdam, momenteel als 'Vice President Epoxy Specialties'.

Van Essen vervulde de afgelopen twintig jaar diverse leidinggevende commerciële functies in het HbR en was een constante factor in de vernieuwing en uitbouw van het chemische en industriële cluster van de Rotterdamse haven. Hij geeft zijn kennis en contacten vanaf 1 januari 2009 over als adviseur van de directie voor strategische onderwerpen. Daarnaast gaat hij bijdragen aan enkele voor het HbR en de haven belangrijke samenwerkingsverbanden.

Activiteiten
De afdeling Procesindustrie en Massagoed bestrijkt de chemische industrie, raffinage, energieproductie//transport, andere´utlities´ (gassen, proceswater), CO2 transport/opslag, de op- en overslag van olie(producten), biobrandstoffen, oliën en vetten, kolen, ertsen en schroot, agribulk, overige droge bulk, de scheepsbouw/onderhoud, ´offshore`, en diverse andere industriële activiteiten zoals recycling.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.