Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Hertogenbosch, 7 oktober 2008

Dun & Bradstreet en Euler Hermes Kredietverzekering tekenen samenwerkingsovereenkomst

In het huidige economische klimaat worden meer bedrijven zich bewust van de betalingsrisico's die ze lopen bij zaken doen. Nu de kredietcrisis een toenemende invloed heeft op het Nederlandse bedrijfsleven, is goed credit management noodzakelijk. Dun & Bradstreet en Euler Hermes Kredietverzekering hebben hier de gepaste oplossing voor, de D&B Insured transactieverzekering.

Vanaf 2 oktober 2008 kunnen klanten van D&B, na aanvraag van een informatierapport, een individuele transactie op de betreffende klant onderbrengen in een losse transactieverzekering van Euler Hermes Kredietverzekering. Zo is een klant zeker van betaling wanneer zijn debiteur dat niet doet. De D&B Insured transactieverzekering kan eenvoudig online worden afgesloten.

Menno Bokhout, Manager Business Development van D&B: 'Door deze samenwerking worden de risico's van onze klanten niet alleen bekeken en beoordeeld, maar kunnen ze ook worden afgedekt voor extra zekerheid in specifieke gevallen. Euler Hermes is hiervoor de perfecte partner door haar sterke financiële positie en uitgebreide kennis van kredietverzekeren.'

'Het aantal faillissementen zal in 2009 stijgen door de groeivertraging in de huidige economie. Met D&B Insured kunnen bedrijven, die zaken doen in binnen- en buitenland, het risico van non betaling door bijvoorbeeld faillissementen eenvoudig afdekken. Hierbij hoeven ze niet de gehele omzet te verzekeren', aldus Ed Schepers, Director Direct Business van Euler Hermes Kredietverzekering. 'D&B levert al jarenlang betrouwbare informatie. De expertise van twee betrouwbare zakelijke dienstverleners geeft veel bedrijven een extra steun in de rug om veilig zaken te blijven doen.'


- EINDE PERSBERICHT -

D&B (Dun & Bradstreet), is al meer dan 165 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke informatie en inzicht. De dienstverlening van D&B is gebaseerd op de grootste B-to-B database in zijn soort ter wereld, met meer dan 130 miljoen bedrijven in meer dan 200 landen. De informatie van D&B wordt onder andere gebruikt om de financiële gezondheid van zakenrelaties te beoordelen en te bewaken.

Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen en één van de leiders op het gebied van borgstellingen, garanties en incasso. Met ruim 6000 medewerkers in 53 landen biedt Euler Hermes een uitgebreide dienstverlening aan B-to-B klanten die hun debiteuren willen verzekeren. De groep heeft in 2007 een omzet van 2.1 miljard euro geboekt.

Euler Hermes heeft een credit intelligence netwerk ontwikkeld om de financiële stabiliteit van 40 miljoen bedrijven te analyseren. De groep beschermt in totaal ¤ 800 miljard euro transacties.

Euler Hermes, dochtermaatschappij van AGF en onderdeel van de Allianz Group, is genoteerd aan Euronext Parijs. De groep en haar belangrijkste dochtermaatschappijen op het gebied van kredietverzekeringen hebben een AA- rating van Standard & Poor's.

www.eulerhermes.com

Contact:

Perscontact / Euler Hermes in Nederland

Leonie Rombout: +31 (0)73 688 96 65

Perscontact D&B

Menno Bokhout: +31 (0)10 710 94 13

Met vriendelijke groet,
Kind regards,

Leonie Rombout
Euler Hermes Kredietverzekering N.V.
Communications Manager

tel +31 (0)73 688 96 65
fax +31 (0)73 688 99 20

Pettelaarpark 20
5216 PD 's-Hertogenbosch